Hoe werkt anti-angst-medicatie werkt het?

Hoe werkt anti-angst-medicatie werkt het?

Over anti-angst drugs

Er zijn verschillende klassen van anti-angst middelen, die elk een eigen werkingsmechanisme.

Benzodiazapenes

Benzodiazapenes zoals Klonopin, Xanax en Ativan hebben kalmerend en anticonvulsieve eigenschappen. Ze drukt het centrale zenuwstelsel door te handelen op de receptoren van de neurotransmitter GABA. De benzodiazapene bindt aan de receptor, waardoor deze een hogere affiniteit voor GABA, die fungeert als een remmende neurotransmitter hebben. Dit veroorzaakt depressie van het centrale zenuwstelsel, die vaak in patiƫnten met overactieve angststoornissen. Benzodiazapenes hebben het potentieel voor verslaving en worden soms gebruikt als recreatieve drugs.

Serotonine

Andere anti-angst geneesmiddelen werken op de neurotransmitter serotonine. Serotonine speelt een rol bij verschillende fysiologische processen en heeft invloed op de slaap, eetlust, stemming, metabolisme en lichaamstemperatuur. De drug BuSpar wordt gedacht aan het werk op een specifieke serotonine receptor, 5-HT1A, en versterkt remmende centrale zenuwstelsel serotonine's, het verminderen van angst en het bevorderen van de normale slaap-en eetpatronen. Selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's), waarvan sommige zijn vermeld voor angst, de niveaus van serotonine in de hersenen in plaats van aan het receptoren.

Barbituraten

Barbituraten zijn sterke centrale zenuwstelsel onderdrukken. Zoals benzodiazapenes, ze verhogen de remmende effecten van GABA, maar ook blokkeren de receptoren voor glutamaat, een excitatoire neurotransmitter. Hierdoor barbituraten uiterst krachtig sedativa en kunnen zeer verslavend zijn. Barbituraten worden meestal alleen voorgeschreven voor zeer korte tijd, en indien andere middelen hebben gefaald.