Hoe werkt Alcohol irriteert de prostaat?

Hoe werkt Alcohol irriteert de prostaat?

Veel mensen, waaronder urologen, geloven dat het nuttigen van alcohol zal irriteren en verergeren prostaatproblemen. Volgens WebMD, de American Urological Association verklaard dat drinken alcohol kan zelfs een gunstig effect op de prostaat. Terwijl mensen met elke medische aandoening moet nog drinken met mate, de al lang bestaande idee dat alcohol irriteert de prostaat kan ongegrond zijn.

Identificatie

De prostaat is een klier ter grootte van een walnoot die een deel van het mannelijke voortplantingssysteem. Het ligt onder de blaas en voor het rectum. Volgens de National Kidney en urologische aandoeningen Clearinghouse, de prostaat helpt bij de smering van de urethra tijdens het vrijen, maar de artsen zijn nog steeds niet zeker van alle functies van de klier.

Betekenis

Artsen ooit gedacht dat alcohol niet alleen geïrriteerd een vergrote prostaat, maar eigenlijk verslechterd de symptomen die gepaard gaan met de aandoening. Deze symptomen zijn pijn bij het plassen, slechte urinestroom en seksuele disfunctie. Echter, nieuwe bevindingen geven aan dat de inname van alcohol niet deze symptomen verergeren. Volgens de bevindingen, mannen met prostaat problemen die daadwerkelijk drinken hebben betere seksuele functie dan mensen die niet drinken.

Expert Insight

Volgens Dr Claus Georg Roehrborn van de Universiteit van Texas Southwest Medical Center in Dallas, is er geen bewijs dat het idee dat het drinken irriteert de prostaat ondersteunt. In een reactie op een studie die betrokken zijn 19.000 mannen, Roehrborn zei: "De pati├źnten die beweren dat ze meer dronk klaagden minder irritatieve en obstructieve symptomen. Hoe meer alcohol de mensen zeiden dat ze consumeren, des te beter hun urine flow, en hoe beter hun libido."

Overwegingen

Mannen die niet drinken, mag niet starten op basis van deze bevindingen, volgens WebMD. Alcoholgebruik kan leiden tot andere problemen, zoals schade aan de lever of kanker. Als je prostaat problemen, moet u nog steeds in overleg met uw arts voordat u het drinken van alcohol om te zien of het tegengaat geen medicatie je neemt.

Waarschuwing

In een verslag van 2010, urologen vond dat alcohol kan leiden tot prostaatkanker bij Afro-Amerikaanse mannen. Volgens de nieren en Urologie Nieuws, Afro-Amerikanen ho drinken zijn vijf keer meer kans om prostaatkanker te ontwikkelen dan mensen die niet drinken. Dat is niet het geval voor andere rassen en artsen zijn nog steeds niet zeker waarom Afro-Amerikanen metaboliseren alcohol anders.