Hoe werkt alcohol het zenuwstelsel aantasten?

Ethanol invloed op het menselijk zenuwstelsel door remming van signalen tussen de hersenen, zenuwen en het ruggenmerg. Wanneer mensen drinken, hun bloed absorbeert de alcohol en de functies van het zenuwstelsel vertragen dramatisch - dit is de "buzz" of gevoelloosheid mensen vaak het gevoel na het drinken. Alcohol het lichaam beïnvloedt veel op dezelfde wijze zou een kalmerend, maar niet via regelmatige spijsvertering, zoals het geval is met een pil, als een kalmerend middel, bijvoorbeeld. Het gaat rechtstreeks naar de bloedbaan. Dit is wat maakt alcohol zo gevaarlijk - in sommige opzichten - als iemand te snel drinkt, de alcohol kon bijna een orgel volledig verlammen.

Autonome systeem

Het menselijk lichaam heeft in principe twee systemen - vrijwillig en onvrijwillig. Het vrijwillige systeem regelt je spieren, bijvoorbeeld, terwijl de onwillekeurige of autonome zenuwstelsel regelt hoe snel of langzaam je organen kunnen bedienen. Het controleert ook je ademhaling en hartslag. Normaal gesproken krijgt de elektrische signalen van de hersenen naar het lichaam die in feite te reguleren hoe een persoon adem. Als een persoon een soort van reeds bestaande medische aandoening, kan dit proces zijn sommige wat geremd al. Nogmaals, een persoon heeft geen controle over hoe dit deel van de functies van het zenuwstelsel, dus als je overmatig drinkt, de hersenen niet goed kan interpreteren die elektrische signalen en een persoon zou kunnen oppervlakkige ademhaling te starten of zelfs stoppen helemaal met ademen.

Lange en korte-termijn effecten

De lange en korte termijn effecten van alcohol op het zenuwstelsel afhankelijk van de hoeveelheid geconsumeerde alcohol en wat duur. De effecten overwerk verandert ook, evenals afhankelijk van de tolerantie iemand opbouwt. Dit bericht kan ook veranderen in de tijd, ook. Menselijke cellen minder doorlaatbaar voor alcohol als een persoon drinkt gedurende langere tijd. Dit betekent dat ze letterlijk dikker geworden. Een gezond zenuwstelsel afhankelijk gezonde cellen. Als cellen doen het opbouwen van een weerstand tegen alcohol, een persoon is minder goed in staat om infecties en een aantal ernstige problemen te bestrijden kan leiden. Beroerte, hartaanval en zelfs dementie als gevolg van alcohol invloed hebben op het zenuwstelsel.