Hoe werkt Alcohol Affect Homeostasis?

Het vermogen van het menselijk lichaam om de homeostase of evenwicht te handhaven, is een geweldige eigenschap die ons in staat stelt om zeer uiteenlopende omstandigheden en zelfs beledigingen aan onze gezondheid, zoals harde klimaten, vergif of infectie te overleven. Alle systemen van het lichaam samen te werken in deze inspanning. Het zenuwstelsel, bijvoorbeeld, helpt reguleren ademhaling, de urine en het spijsverteringsstelsel. Hormonen ook helpen balans van vocht en elektrolyten, onder andere belangrijke rollen in het lichaam aan te passen in alle systemen van het lichaam. Minder energetisch duur - maar niet minder belangrijk - rol bij het handhaven van homeostase omvatten het vermogen van het lymfestelsel om infecties te bestrijden, onderhoud zuurstof en juiste pH niveaus van de luchtwegen, en verwijdering van toxines van de urinewegen uit het bloed.

Het menselijk lichaam weert vele uitdagingen om het onderhoud van de balans. Een dieet dat de juiste voedingsstoffen ontbreekt in de juiste hoeveelheden zal het lichaam veroorzaken te compenseren of ziek geworden. Stress en depressie kunnen de respiratoire, cardiovasculaire en endocriene systemen uitdagen, en daardoor verzwakken hun respectieve capaciteiten om homeostase te handhaven. En, kan onvoldoende slaap werken alle systemen van het lichaam te hard, tasten het lichaam uit balans. Blootstelling aan drugs, alcohol en andere giftige stoffen schop de uitscheidingsfuncties in een hogere versnelling, opdat deze stoffen zich ophopen en schade aan de lichaamscellen.

Alcohol, specifiek heeft gevolgen homeostase die zowel onmiddellijke en lange termijn. Op de korte termijn moet de lever en de nieren overuren om zelfs maar een enkel glas wijn of bier te verwerken. Lichamen van de meeste mensen zijn goed uitgerust voor deze uitdaging. Meer ontmoedigende problemen ontstaan ​​wanneer het gebruik van alcohol overgaat tot misbruik.

Een enkele nacht van overmatig plaatsen benadrukken op het zenuwstelsel, de spijsvertering en uitscheidingsstelsel. Dat is de reden waarom een ​​kater heeft meerdere symptomen die kunnen bestaan ​​uit hoofdpijn, spijsverteringsproblemen hinder, vermoeidheid en veranderde patronen van honger en dorst. Mensen kunnen een bron van onrust te ervaren van de nerveuze verstoring of van reacties op een toevloed gevolgd door een beroving van suiker. Meestal het lichaam sorteert deze acute reacties binnen een dag of twee en keert terug naar homeostase.

Chronisch alcoholmisbruik kan echter serieus vermogen van het lichaam om in balans te blijven beïnvloeden. Cirrose van de lever is een bekende gevolg van alcoholisme, waarin de overtollige alcohol veroorzaakt littekenweefsel om gezond leverweefsel vervangen, uiteindelijk afbreuk leverfunctie. Zonder gezonde lever, homeostase onmogelijk omdat toxinen bouwen in het lichaam en vallen elk ander systeem, uiteindelijk leidend tot de dood. Verschillende studies in het tijdschrift "Alcoholisme: Clinical and Experimental Research 'hebben gewezen op langdurige onevenwichtigheden van hormonen die de vocht- en elektrolytenbalans van het lichaam te beheersen, zelfs na een alcohol misbruiker is gestopt met drinken.

Lang voordat ze levensbedreigend worden, deze uitdagingen aan evenwicht veroorzaakt door te veel alcohol kan het lichaam in staat om te reageren op andere effecten om de homeostase, waarin het belang van het gebruik van alcohol met mate, of het zoeken van hulp als je niet kunt onderstreept aantasten.