Hoe werkt ADD bij kinderen?

Kinderen met Attention Deficit Disorder worden vaak bestempeld als dom of gewoon 'slecht'. Dit zou niet het geval zijn als ouders en leerkrachten zouden leren om de tekenen van ADD herkennen en weten hoe om te gaan met het. Hier zijn enkele van de gevolgen van de aandoening op kinderen.

Onoplettendheid

De onoplettendheid geassocieerd met ADD vaak veroorzaakt kwaliteiten te vallen. Kinderen met ADD zijn over het algemeen erg slim, maar droeg gemakkelijk, en dus niet volledig in te zetten op school.

Bepaling

ADD kinderen zijn in staat om intensief richten op activiteiten die interessant zijn voor hen, waardoor ze heel hard werken als ze gemotiveerd zijn, soms teveel.

Big Picture Denken

Omdat een "ADD verbeterde" kind meerdere gedachten kunnen hebben, soms problemen gemakkelijk op te lossen zijn, want hij ziet veel mogelijkheden in een keer. Dit vermogen loopt over in creatieve bezigheden, waarbij de ADD kind blinkt vaak.

Impulsiviteit

ADD verbeterde kinderen zijn vaak impulsief en lijken om dingen te doen zonder dat ze volledig doordenken als ze daadwerkelijk hebt overwogen meerdere uitkomsten allemaal tegelijk. Een buitenstaander kan dit gedrag als respectloos of schaamteloos te nemen, en het kind kan gewoon niet begrijpen waarom wat hij gedaan heeft geen zin om iemand.

Zelfbeeld Crisis

Kinderen met ADD zijn vaak niet gediagnosticeerd, en daarom gezien als dom of traag. Na verloop van tijd kan dit leiden tot ernstige gevoelens van minderwaardigheid, en het duurde niet lang, beginnen ze hun critici geloven. Dit kan volgen in de volwassenheid, met ernstige negatieve sociale gevolgen.