Hoe werken ze verwijderen Staar?

Doel van de operatie

Chirurgie wordt gedaan om een ​​vertroebeld lens (cataract) uit je ogen te verwijderen om uw visie duidelijker te maken. De lenzen van je ogen transparant en duidelijk zijn, maar als je ouder wordt, de lens begint te troebel te krijgen, die het licht houdt van het krijgen in uw ogen. Als dit gebeurt, wordt uw vermogen om helder te zien belemmerd. Cataractchirurgie of cataract extractie herstelt de mogelijkheid om duidelijk te zien en terug naar activiteiten die moeilijk of onmogelijk te maken kunnen aannemen.

Zelfde-Day Surgery

Cataract extractie wordt uitgevoerd in een ziekenhuis in de dezelfde dag een operatie-eenheid of in een polikliniek. Vóór de dag van de operatie, zal de oogarts verschillende tests uitvoeren om te zien welke kunstlens nodig zal zijn wanneer de oude lens is verwijderd. U krijgt een echo van je oog ondergaan om de kromming van het voorste oppervlak van uw oog, evenals de lengte te meten. Deze metingen helpen uw oogarts om de juiste kracht van uw nieuwe kunstlens kiezen.

Procedure

U krijgt een plaatselijke verdoving om uw oog te verdoven en een kalmerend middel om u te helpen ontspannen. Volwassenen worden meestal wakker gehouden voor de operatie; kinderen krijgen een algehele narcose en zijn in slaap tijdens het verwijderen van de cataract (aangeboren cataract). Uw chirurg zal kijken naar je oog door een microscoop en zal een kleine incisie in je oog te maken. Hij zal gebruik maken van een van de twee manieren om je vertroebelde lens te verwijderen. Hij kan een chirurgisch instrument en zuigkracht te gebruiken om de lens te verwijderen of zal hij gebruik maken van een speciaal instrument en een machine die geluidsgolven maakt te breken van de lens, zodat hij het kan zuigen uit maken. Deze tweede procedure heet "phacoemulsificatie." Dit gedeelte van de operatie is de plaats waar uw arts voorafgaand werk en metingen hem zal helpen bij het plaatsen van een kunstlens. Deze kunstmatige intraoculaire lens (IOL) zal helpen om uw visie te verbeteren. Zodra de nieuwe IOL goed is geplaatst, zal uw arts uw incisie met kleine steken of door middel van een naad (sutureless) methode sluiten. Als hij gebruikte steken, moet u mogelijk om ze later verwijderd. Uw operatie zal meestal minder dan een uur in beslag nemen. Als u nodig hebt om een ​​cataract verwijderd uit het andere oog, kan uw arts u te wachten voor een of twee maanden voordat je een operatie ondergaan aan dat oog.