Hoe weet Tarwe allergieën bij kinderen?

Symptomen

Tarwe allergieën bij kinderen manifesteren op verschillende manieren. Binnen een paar uur na het eten van tarwe of van levensmiddelen die tarwe bevat, kan het kind een uitslag, ervaring zwelling rond de mond of in de keel vertonen, of misselijk. Het kind kan ook de huid aandoening eczema, die wordt geassocieerd met allergische reacties.
In ernstige gevallen kan het kind gaan in anafylactische shock. Het kind zal zich duizelig voelt, zal zijn tong en luchtwegen zwellen, waardoor moeizame ademhaling, en zijn huid kan op een blauwachtige tint te nemen. Anafylactische shock komt op snel en moet onmiddellijk worden behandeld, meestal met epinefrine.

Oorzaken

Een allergische reactie gebeurt omdat het lichaam fouten meestal een onschadelijke stof, zoals tarwe of pollen, als een bedreiging. Het lichaam stuurt antilichamen die op hun beurt activeren histamine. Het vrijkomen van histamine leidt tot allergische reacties zoals huiduitslag en misselijkheid.
In tarwe allergie, de stof die de antilichamen triggers is gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe.
Waarom een ​​kind kan een allergie voor tarwe is onbekend. Een allergie voor tarwe, net als bij andere voedselallergieën, wordt gedacht dat genetische te zijn, omdat het de neiging om te draaien in gezinnen.

Behandeling

De enige behandeling voor tarwe allergie is om tarwe te vermijden. In tegenstelling tot andere allergieën voor stoffen zoals pollen of huisstofmijt, kunnen de symptomen niet worden gecontroleerd door middel van medicatie. Een kind dat allergisch is voor tarwe kan niet tarwe brood eten, gebakken goederen met tarwe of een verpakt product bevat tarwe.
Andere meel, zoals haver, gerst of maïs, kan worden geconsumeerd zonder die allergische reacties.

Tarwe allergie en coeliakie

Een tarwe allergie is vergelijkbaar met gluten intolerantie, ook bekend als coeliakie. In coeliakie, de aanwezigheid van gluten, het eiwit in tarwe die allergische symptomen veroorzaakt, veroorzaakt de villi in de dunne darm plat tegen de wand van de darmen. Het resultaat is het lichaam kunnen verkrijgen en voedingsstoffen uit voedsel.
Kinderen met coeliakie dezelfde symptomen als die bij tarweallergieën tonen. Zij kunnen ook lusteloos zijn en leerproblemen op school. Zij kunnen ook klein van gestalte en ondergewicht met opgezwollen buiken zijn.
Kinderen met tarweallergieën neiging om te groeien; mensen met coeliakie niet - coeliakie is een levenslange aandoening. Medische tests zijn nodig om te bepalen of een kind heeft van tarwe allergie of coeliakie.