Hoe weet Compressie Kousen Stay Up?

Hoe weet Compressie Kousen Stay Up?

Bloedsomloop van het lichaam niveaus steunen op een bepaalde activiteit of druk van bloed en lymfe vloeistoffen verplaatsen in. Beperkte mate van activiteit, of chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten of oedeem, kan langzaam verkeer niveaus in de benen veroorzaken. Compressiekousen hebben een zelfdragende ontwerp dat werkt om de vloeistofstroom te verbeteren en het bevorderen van de normale circulatie functie.

Identificatie

Compressiekousen bevorderen circulatie in de benen en bekken door geleidelijke drukeffect dat loopt van de enkel en omhoog door de lengte van de kous. De kous is strak geweven naar het onderste gedeelte, met een geleidelijke versoepeling van het weefsel als het omhoog beweegt het been. Dit is wat hen in staat stelt om op en op zijn plaats te blijven. Deze druk, samen met de spieractiviteit die plaatsvinden in de kuit, werkt om bloed en lymfe vloeistoffen duwen door de benen en bekken, volgens CompressionStockings.com, medische leverancier. Individuen die een beroerte diepe veneuze trombose hebben geleden of kan worden voorgeschreven compressiekousen stolsels te voorkomen waarbij in de benen.

Compressie Therapie

Compressiekousen zijn gebaseerd op een type therapie die gebruik maakt verloop of geleidelijk toenemende of afnemende compressie, noch om het evenwicht van vloeistoffen in lichaamsweefsel en bloedvaten, volgens CompressionStockings.com. Deze gradiënt effect werkt ook aan de kousen omhoog houden. De effecten van compressie therapie helpen verhogen weefsel druk, die helpt vocht uit te gaan van lichaamsweefsels en terug in capillaire bloedvat structuren. Deze druk werkt ook capillairen voorkomen dat ze vol met fluïdum, waardoor het risico van fluïdum back-up in de vaten en meer congestie kan opleveren.

Kenmerken

Steunkousen komen in een verscheidenheid van stijlen, en zijn verkrijgbaar op recept of over de toonbank voor de dagelijkse ondersteuning nodig heeft, volgens CompressionStockings.com. Stijlen kunnen variëren afhankelijk van het doel gediend, waarvan sommige anti-embolie support, zilver en lymfoedeem. En terwijl elk is ontworpen om een ​​zekere mate van compressie, hoe hoger de mate van compressie hoe beter de kous wordt en op zijn plaats blijven. Anti-embolie kousen zijn voorgeschreven voor personen die niet in staat om te lopen als gevolg van de operatie kan zijn. Silver kousen bevatten gespecialiseerde zilver textielvezels ontworpen antimicrobiële bescherming naast ondersteuning voor weefsels en bloedvaten verschaffen. Lymfoedeem kousen zijn voorgeschreven voor personen die gevoelig zijn voor vochtophoping in de benen.

Toepassingen

Steunkousen zijn meestal voorgeschreven voor personen die lijden aan aandoeningen die normale circulatie remmen in de benen of die ervaring vermoeide of pijnlijke benen op een regelmatige basis, volgens CompressionStockings.com. Omstandigheden die normaal bloed en lymfevocht bloedsomloop kunnen beïnvloeden omvatten veneuze insufficiëntie syndroom, oedeem, hart-en vaatziekten en beroerte. Personen die spataderen hebt ontwikkeld als gevolg van de vergrijzing of de menopauze kunnen ook profiteren van het compressie-effect door de kousen, zoals verhoogde vloeistof circulatie kan helpen bij het spoelen van geblokkeerde capillaire aderen in de benen en het voorkomen van verdere blokkades uit ontwikkelingslanden.

Sterke punten

Het wordt gebruikt om steunkousen te maken onder meer zijn elastische vezels en rubber. Beide soorten materialen kunnen worden vervaardigd in verschillende sterktes, waardoor verschillende compressie effecten per kous volgens CompressionStockings.com. Over-the-counter (OTC) kousen komen in sterktes van 10 tot 15 en 15 tot 20 mmHg of manometrische eenheden. Manometrische eenheden worden gebruikt om vloeistof dichtheid en de druk meten. En terwijl OTC kousen de minste mate van compressie kan worden bepaald, ze bieden nog voldoende grip op de hoogte blijven op hun plaats op de benen. Prescription kous sterktes kan variëren van 20 de hele weg tot aan 50 + mmHg. De sterkte van het recept is typisch gebaseerd op hoeveel druk, of compressie nodig is om normale niveaus herstellen circulatie in de benen.