Hoe voor te bereiden voor een leverbiopsie

Hoe voor te bereiden voor een leverbiopsie

Niemand vindt het leuk om te horen dat de arts een leverbiopsie heeft besteld. De lever is een vitaal orgaan en je kan maken over iets mis gaat tijdens de procedure. Hier is hoe te bereiden op een leverbiopsie, zodat u de best mogelijke herstel zult hebben en ook mentaal voorbereid om te gaan door middel van de procedure.

Instructies

•  Lees de details van hoe de lever biopsie wordt gedaan. Voor een naald biopsie van de lever, wordt u over het algemeen genomen om de beeldvorming centrum van het ziekenhuis, zodat de naald kan worden geleid door de echografie-machine. Dan is de arts die de biopsie opduikt in scrubs en verdooft het gebied waar de biopsie wordt genomen. Weten deze informatie op voorhand zal u mentaal beter voor te bereiden op de procedure.

•  Volg de instructies van het ziekenhuis voor eten en drinken inname voordat de procedure. In de meeste gevallen wordt u gevraagd om de ochtend voordat de procedure snel en je zult in staat zijn om te eten een lichte maaltijd als je tot het gevoel daarna.

•  Draag losse, comfortabele kleding. Uw zijde zal pijnlijk na de procedure, zodat u niet wilt dat te strakke spijkerbroek of iets anders vorm montage naar het ziekenhuis te dragen. Een naald biopsie is een poliklinische ingreep en je zult naar huis gaan op dezelfde dag in de kleren die je daar droeg.

•  Wees bereid om het gemakkelijk voor een dag of twee na de procedure te nemen. Een leverbiopsie vereist dat je geen zware werk voor ten minste 24 uur te doen daarna. Hebben hulp beschikbaar, zodat u kunt rusten en doe het rustig aan.

•  Weet dat u zult worden gevraagd om licht te eten voor de volgende dag of zo na de procedure. De lever bevindt zich in de spijsvertering en makkelijk op de gebakken voedsel voor een dag of twee na de biopsie het een kans te recupereren geven.

Hints

  • Volg de instructies van uw arts voor het heffen en activiteit beperkingen aan de brief aan interne bloeden te voorkomen. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, medicijnen u allergisch bent en of je zwanger bent zijn.
  • Heeft aspirine of andere bloedverdunnende producten niet duren tot een week voor de leverbiopsie. De lever is een vasculair orgaan zodat het een goede stollingsfactor goed te genezen vereist; Dit zal voor de biopsie worden gecontroleerd.