Hoe vindt u In-Home Care voor je geliefde en Zorg Betrouwbaarheid

Hoe vindt u In-Home Care voor je geliefde en Zorg Betrouwbaarheid

Volgens de AARP, ongeveer 44 miljoen mensen in de VS bieden zorg aan een oudere persoon (zie referentie 1). Veel senioren of hun familieleden uiteindelijk huren in-home zorgverleners om de onafhankelijkheid van de ouderenkorting en de kwaliteit van leven te behouden. Het inhuren van een in-home verzorger is een uitdagend proces en moet worden uitgevoerd met een aanzienlijke diligence. Of u nu een individuele zorgverlener of een agentschap te huren, zicht op de zorg is van cruciaal belang.

Instructies

Beslissen over een In-Home Caregiver

•  Maak een functieomschrijving van wat je specifiek op zoek bent naar een verzorger en bespreken precies welke zorg moet worden verstrekt met uw arts, familieleden of andere adviseurs (zie referentie 2). Agentschappen en verzorgers bieden een breed scala aan hulp met alles van maaltijdbereiding, schoonmaak, hygiëne zorg, oefening, vervoer, planning van de activiteiten en de socialisatie aan medische hulp.

•  Kies voor een individuele zorgverlener of een professioneel bureau op basis van de behoeften van de oudere persoon en uw budget. Een individuele zorgverlener heeft het voordeel dat dollars besteed ga direct naar die verzorger, zodat je meestal iemand zich kan veroorloven met betere referenties wanneer in vergelijking met soortgelijke geld betaald aan een agentschap. Voordelen van een particulier bedrijf zijn onder toezicht van de mantelzorger, periodieke inspecties en tests, het beperken van de aansprakelijkheid en het waarborgen van de mantelzorger is er op tijd bij en voltooit het zorgplan.

•  Maak kennis met een aantal individuele zorgverleners en / of professionele instanties. Als ontmoeting met een agentschap, overwegen of het agentschap draagt ​​aansprakelijkheidsverzekering en vragen of verzorgers van het agentschap zijn gebonden en of een criminele achtergrond controle wordt uitgevoerd. Vraag wat specifieke opleiding nodig is voor de medewerkers van het bureau en bekijk de geloofsbrieven zorgvuldig - altijd controleren van twee of drie referenties (zie referentie 3)

•  Geef je mening over het zorgplan, dat wordt vastgesteld door uw kantoor. Zorg ervoor dat er een gedetailleerde lijst van taken is gepland voor elke dag dat de zorgverlener zal aanwezig zijn. Bijzondere aandacht besteden aan de meest kritische taken en zorg ervoor dat er een tijd is vastgesteld voor de voltooiing ervan aan consistentie en betrouwbaarheid te garanderen.

•  aandringen op een real-time zicht op de zorg die wordt geleverd. Veel bureaus gebruiken "papier zorg journals" die worden bewaard in het huis van de senior en inconsequent afgerond, verzameld en gecontroleerd. Papier zorg tijdschriften te creëren ook een aanzienlijke vertraging tussen de zorg die wordt verstrekt en wanneer het agentschap weet het. Een web-based systeem zoals ClearCare geeft u real-time inzicht - niet alleen om de vraag of de verzorger aanwezig is - maar om specifieke zorgtaken.

•  Zorg ervoor dat het bureau heeft een alarm systeem in de plaats als er een zorgverlener niet de klok in zoals gepland of als de verzorger niet een taak te voltooien, zoals gespecificeerd. Als u een individuele zorgverlener inhuren, overweeg dan het gebruik van een systeem van point-of-care, zodat u waarschuwingen ontvangen en kunt bijhouden van de zorg te houden. Point-of-care werkt hetzij via telefoon (de verzorger meldt de klok in / klok uit en de zorg, via de telefoon vanuit de senior thuis) of via een mobiele tablet die wordt bewaard in de senior thuis. Periodieke waarschuwingen kunnen per e-mail worden bezorgd voor uw gemoedsrust. Deze systemen zijn eenvoudig te installeren door een agentschap en kunnen specifiek worden gezet in voor uw geliefde in slechts 15 minuten.

Hints

  • Hoger niveau zorg kan worden geleverd door gecertificeerd PleegMedewerkers (CNA's) of de geregistreerde verpleegkundigen (RNS). Point-of-care diensten zijn gebruiksvriendelijk, goedkoop en vereisen slechts ongeveer 15 tot 20 minuten op te zetten, zodat het agentschap geen reden om uw verzoek te weigeren zou moeten hebben.
  • Veel zorgverleners worden betaald vrij lage lonen en er is een hoge omzet bij de agentschappen dus zorg ervoor dat de specifieke persoon die zullen worden toegewezen aan de zorg voor uw geliefde te interviewen.