Hoe uit te leggen Goniometrie aan een patiënt

Hoe uit te leggen Goniometrie aan een patiënt

Goniometery wordt gebruikt voor een verscheidenheid van medische diagnostische procedures, en ook om het bewegingsbereik van een gewricht dat schade heeft opgelopen beoordelen. Sommige orthopedische artsen als fysiotherapeuten zijn zeer vertrouwd met het gebruik van de goniometer, maar moeten begrijpen hoe het gebruik ervan uit te leggen aan hun patiënten. Sommige patiënten kunnen zien van een goniometer wordt gebruikt voor de eerste keer, en het is altijd een goed idee om uit te leggen wat u meet uw patiënt als u werkt met hen.

Instructies

•  Laat de patiënt de goniometer. Uitleggen dat het apparaat hoofdzakelijk wordt gebruikt voor het bewegingsbereik van een gewricht meten, maar soms goniometers kan worden gebruikt in combinatie met andere medische en fysieke testen impairments bepalen stellen van een diagnose en de vooruitgang te evalueren.

•  Laat zien hoe de goniometer werkt. U kunt op uzelf of op de patiënt hoe een goniometer wordt gebruikt om aan te tonen. Sommige patiënten, vooral kinderen, of patiënten die nog nooit een goniometer gebruikt kan beducht te zijn. Het is belangrijk dat je hun angsten en misverstanden te verlichten (als die er zijn) over dit medisch instrument.

•  Leg het proces dat u zal gebruiken om een meting uit te voeren. Als een patiënt wordt geïnformeerd, is ze meer kans responsief en meer ontspannen te zijn als u het uitvoeren van de tests. Door het invullen van de patiënt in op wat je doet, zal je haar vrees van dit nieuwe instrument te verminderen, en haar in staat stellen om meer te richten op de werkelijke beweging van het gewricht, in plaats van wat je doet om het te meten.

•  Vraag de patiënt of hij vragen heeft. Dit is een van de beste manieren om te peilen of de patiënt heeft geen verwarring of opmerkingen heeft over het gebruik van de goniometer. In staat zijn om aan te wijzen of uit te leggen welke specifieke vragen helpen u grondig de procedure van het testen uit te leggen evenals verlichten eventuele zorgen van de patiënt kan hebben.

•  Gebruik de goniometer op metingen van de patiënt te nemen. Zodra de patiënt een volledig begrip van de manier waarop een goniometer wordt gebruikt en waarvoor wordt gebruikt, zal de arts of fysiotherapeut kunnen de goniometer op de patiënt op een meer ontspannen manier. Ook, als u het nemen van metingen, zal de patiënt beter geïnformeerd zijn om te begrijpen precies wat u zoekt.

Hints

  • Gebruik altijd lekentaal bij het praten met een patiënt. Je wilt niet om afstand te nemen van de patiënt door het gebruik van te veel medische terminologie. Op hetzelfde moment, wil je niet naar beneden te praten met hem. Zorg ervoor dat u aan de patiënt op een niveau dat comfortabel is voor jullie beiden praten.