Hoe uit te leggen Fibromyalgie aan een geliefde

Fibromyalgie is een aandoening die medische wetenschap tart, omdat het wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn in spieren, ligamenten en pezen, en vermoeidheid en meerdere gevoelige punten waar zelfs lichte druk veroorzaakt pijn. Maar het probleem is moeilijk vast te stellen. Als zodanig wordt het heel gemakkelijk voor anderen om af te schrijven als een psychologisch probleem, of neurose. De waarheid is, fibromyalgie is echt, en de mensen die er last van hebben ondersteuning nodig. Vanwege het stigma geassocieerd met fibromyalgie, uit te leggen aan dierbaren kan moeilijk zijn, maar met wat geduld en doorzettingsvermogen, kun je hun begrip en acceptatie te krijgen.

Instructies

Inzicht in de Voorwaarde

•  Meer informatie over fibromyalgie jezelf. Zonder een goed begrip van uw eigen conditie, heb je weinig hoop uit te leggen aan anderen.

•  Verzamel materialen die fibromyalgie uitleggen in een gemakkelijk te begrijpen taal. Complexe medische teksten zijn van geen enkel nut als je probeert om anderen te helpen begrijpen van de aandoening.

•  Begin uw gesprek door uit te leggen dat je hun onbekendheid met de aandoening te begrijpen. Laat ze weten dat je dit doet, zodat ze beter kunnen begrijpen uw symptomen.

•  Laat ze veel vragen te stellen en doe je best om ze nauwkeurig te beantwoorden. Als je niet weet wat de antwoorden, dan is de informatie te vinden op het internet en proberen om direct te reageren op hen.

•  Laat hen de informatie die je hebt verzameld gelezen en ze niet haasten. Laat ze zelf zien de realiteit van fibromyalgie, zoals geschreven materiaal door professionals zal waarschijnlijk een meer diepgaand effect dan alles wat je zou kunnen zeggen.

•  Word lid van een steungroep en hebben ze wonen met u voor een vergadering of twee. Het zien van anderen die lijden door een soortgelijk probleem zal gaan een lange manier naar het helpen ze te begrijpen.

•  Breng ze langs op bezoek uw volgende arts. Ze zijn een onderdeel van uw herstel en moet er zijn om uit de eerste hand wat werkt en wat niet hoort.

•  Praat over je fibromyalgie met uw dierbaren vaak en hen helpen om te zien wat je voelt. Als je stil bent in je lijden, is het gemakkelijk voor hen om te vergeten wat je worden geconfronteerd.

Hints

  • Ontdek alle mogelijkheden beschikbaar om uw fibromyalgie te bestrijden. Familie zal je sneller ondersteunen als je zelf ondersteunen. Open je behandelplan aan uw dierbaren en hen in staat stellen om te helpen waar mogelijk.
  • Beperk uw gesprekken naar familieleden die begrijpen, als degenen die weigeren te begrijpen kan je vooruitgang schaden. Uiteindelijk, aarzel dan niet om een ​​geliefde te praten als je ernstig depressief voelt.