Hoe uit te leggen celademhaling aan Kinderen

Hoe uit te leggen celademhaling aan Kinderen

Cellulaire ademhaling is een vrij ingewikkelde gebeurtenis in levende dingen. Het resultaat van dit voorval het omzetten van energierijke moleculen in energie die leven en alle levensprocessen ondersteunt. Hoewel er veel technische details die betrokken zijn bij de cellulaire ademhaling, als je het simpel en basic te houden, zult u in staat zijn om het succes uit te leggen aan kinderen.

Instructies

•  Voer een online zoektocht naar zo veel als je kunt over de cellulaire ademhaling te leren voordat u probeert om het uit te leggen aan kinderen. Een mogelijke zoekterm: "Wat is cellulaire ademhaling?" Raadpleeg een online medische encyclopedieën u te vinden. U kunt ook uw zorgverzekeraar vragen om een ​​eenvoudige definitie voor cellulaire ademhaling.

•  Voer een aparte zoekopdracht om ervoor te zorgen begrijpen van de belangrijkste concepten die betrokken zijn bij de cellulaire ademhaling. Enkele voorbeelden van de belangrijkste concepten omvatten glycolyse, pyruvaat, anaërobe ademhaling en aërobe ademhaling. Zorg ervoor dat u volledig begrijpen hun betekenissen en hun rol in de cellulaire ademhaling. U hebt een grondige kennis van een onderwerp voordat je het kan breken in eenvoudige termen voor kinderen.

•  Maak tekeningen van deze processen om ze beter aan de kinderen uit te leggen. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen uit te leggen dat het proces van glycolyse betreft de omzetting van één glucose molecuul in twee pyruvaat moleculen, trek een foto van. Maak je geen zorgen over de moleculen kijkt nauwkeurig in de tekening. Het belangrijkste is dat de kinderen begrijpen het proces.

•  Geef de kinderen een werkblad in te vullen tijdens uw presentatie. Zorg ervoor dat de vragen zijn duidelijk. Als de kinderen opschrijven antwoorden op vragen als ze leren over de cellulaire ademhaling, zijn ze meer kans om het proces te begrijpen en de informatie die ze leerden te behouden. Hebben kleinere kinderen een tekening maken zoals je ze te laten zien van de verschillende processen.

•  Speel een spel met de kinderen na u cellulaire ademhaling uitleggen. Het spel moet nemen wat ze net geleerd over het proces. Zorg ervoor dat voordat u begint om hen te laten weten dat er een spel na de presentatie. Dit zal hen motiveren om aandacht te besteden als u toe te lichten. Verdeel de kinderen in kleine groepen of teams en hebben kleine prijzen klaar voor het winnende team.

Hints

  • Als je werkt met zeer kleine kinderen, zorg ervoor dat je kleine prijzen voor alle hen nadat je een spel en grotere prijzen te spelen voor het winnende team.