Hoe Torische Lenzen werken?

Hoe Torische Lenzen werken?

Wat zijn torische lenzen?

Torische lenzen zijn een soort van contact lens gebruikt in de correctie van astigmatisme. Torische lenzen kan zijn zacht of hard soorten contacten. De meesten van hen zijn zachte lenzen. Zachte lenzen zijn gemaakt van doorlaatbaar, zacht plastic dat zich naar de vorm van het oog van de drager. Stijve contacten, ook wel bekend als harde contacten, zijn over het algemeen alleen voorgeschreven voor specifieke oogproblemen. Sommige astigmatisme patiënten hebben opgemerkt scherper visie met stijve torische lenzen dan met zachte degenen.

Astigmatisme

Astigmatisme is de term die gebruikt wordt om problemen met het gezichtsvermogen veroorzaakt door een misvormde hoornvlies te beschrijven. Een normale cornea sferisch. Een hoornvlies in iemand die lijdt astigmatisme heeft de vorm van een voetbal met elkaar eindigde buiten uitstrekt. Astigmatisme patiënten hebben problemen met het maken van een enkele vorm. In plaats daarvan zullen ze een halo van onscherpte rond objecten te zien. Bekijkt verlichting is de moeilijkste. Objecten zoals LED wekkers veroorzaken meerdere halo's en zijn bijna onmogelijk om uit te maken zonder corrigerende lenzen. Astigmatisme neigt progressief te zijn. Patiënten zal moeten verhogen sterke punten van de juiste lens recepten gedurende hun hele levensduur.

Hoe weet Contactlenzen werken?

Wanneer een contactlens op het oog wordt geplaatst, drijft op een zeer dun laagje water. De laag van het water houdt de ogen van de drager van steeds droog en houdt de contactlens gehydrateerd. Elke keer dat de contactlensdrager knippert, kan de contactlens te verplaatsen of te draaien. Echter de beweging niet gezichtsvermogen beïnvloeden de drager.

Hoe Torische Lenzen Work

Torische lenzen ook drijven op een dun laagje water wanneer geplaatst op het oog. Torische lenzen worden gewogen aan de onderkant, zodat wanneer de lens probeert te draaien of bewegen in het oog van de contactlens drager, het achterblijft op de bodem. Het gewicht blijft het recept op de juiste plaats op het oog. Torische lenzen corrigeren zowel astigmatisme en bijziend (myopie) of verziendheid (hypermetropie) in de drager. De lenzen zijn gemaakt met verschillende bochten in hen dat uw specifieke visie problemen te verhelpen.

Wat is er beschikbaar?

Mensen met astigmatisme kunnen zijn verteld in het verleden dat ze geen contactpersonen kunnen dragen. Anderen kunnen hebben gehoord dat torische lenzen zijn niet verkrijgbaar in de kleuren, multi-focale (voor presbyopie), disposables, of dagelijks disposables. Terwijl dat waar was op een bepaald moment, het is niet meer. Al deze opties zijn beschikbaar. Meest recent, uitgebreid wear torische lenzen zijn beschikbaar. Een merk kan worden gedragen voor maximaal 30 dagen zonder verwijdering, en vervolgens weggegooid. Als je draagt ​​torische lenzen of zou willen, houden een oog voor ontwikkelingen in torische lenstechnologie.