Hoe to Screen voor anemie met een Bone Marrow Test

Hoe to Screen voor anemie met een Bone Marrow Test

Bepaalde vormen van bloedarmoede, zoals aplastische anemie, meer nodig dan alleen een bloedmonster te kunnen worden gediagnosticeerd. In deze gevallen zal u het scherm voor de conditie met een beenmerg-test. Omdat het in het beenmerg, waar rode bloedcellen worden aangemaakt in het lichaam, dit is een krachtige optie screening die je kan waarschuwen voor ernstige gezondheidsproblemen.

Instructies

Scherm voor Anemie met een Bone Marrow Test

•  Vermijd het eten van 's morgens voor het beenmerg scherm gebeurt. Meestal is het aanbevolen dat je niet eten na middernacht de vorige dag tot misselijkheid van de medicijnen te voorkomen.

•  Aankomst op de kliniek en zorg ervoor dat je een lift naar huis, omdat je suf van pijnstillers de beenmerg-test of biopsie zal zijn.

•  Ga liggen. Meestal een beenmergpunctie wordt genomen uit het schaambeen boven de bil. Dit gebied wordt bemonsterd en dan twee monsters worden genomen: een vloeistof uit het beenmerg en een diepere monster van de dichtere merg.

•  krijg je een lift naar huis en rust voor de rest van de dag of zo lang als u wordt gevraagd om dit te doen door uw arts.

•  Ontvang de resultaten van uw beenmerg scherm binnen een week meestal, en bespreken de gezondheid van het beenmerg en de incidentie van rode bloedcellen met uw arts. Als bloedarmoede wordt aangegeven, zal je nu bespreken behandeling opties, tot en met een beenmergtransplantatie.

Vergemakkelijken Recovery

•  Vermijd cafeïne en alcohol na de beenmergpunctie. Deze kunnen reageren met de medicijnen die u vóór de biopsie kregen, dus het is best om de pijnstillers om uw systeem eerst verlaten.

•  Zorg voor voldoende rust daarna. Op zijn minst, moet u de dag vrij te nemen van het werk. Je hebt door middel van een invasieve procedure geweest, en uw lichaam nodig heeft om daarna te ontspannen.

•  Praat met uw arts over hoe verstandig het is om te komen en over na uw biopsie zijn als je onder druk gezet om te wonen aan het werk te voelen.

Hints

  • Veel beenmergpunctie patiënten krijgen een combinatie van pijnstillers en anxiolytica voordat de procedure wordt uitgevoerd. Als u een bekende drug allergieën, vertel uw arts, zodat zij andere regelingen kunnen treffen voor uw comfort.