Hoe te Zuurstof Cilinders veilig Wijzig

Hoe te Zuurstof Cilinders veilig Wijzig

Zuurstofflessen worden elke dag gebruikt in ziekenhuizen, woningen en ambulances. Ze komen in verschillende maten, afhankelijk van de behoeften van de patiënt. Kleinere "e-cilinders" worden vaak gebruikt met home-gezondheid van de patiënten. Deze zijn bijzonder nuttig voor het transport van zuurstof-afhankelijke patiënten. Het vervangen van een bijna-lege zuurstoffles met een volle is eenvoudig te realiseren met de juiste gereedschappen en een safety-first houding.

Instructies

•  Plaats de patiënt op een alternatieve bron van zuurstof tijdens de cilinder change-out procedure. Zorg ervoor dat deze bron naar behoren functioneert.

•  Schakel de zuurstof flow meter van de oude cilinder. Draai de bovenste bevestiging op de cilinder juk rechtsom met behulp van een cilinder sleutel om de cilinder te sluiten. Draai en trek de regulator van de lege cilinder. Gooi de gebruikte kunststof pakking.

•  Verwijder de plastic band van het volledige e-cilinder. Spoel de cilinder door het snel openen en sluiten van de bovenste bevestiging op het juk. Neem de plastic afdichting bij de nieuwe cilinder en installeer deze in de regelaar. Bevestig en draai de regelaar om het juk van de nieuwe cilinder met behulp van de cilinder sleutel. Zet de flowmeter de voorgeschreven stroom. Luisteren en voelen zodat zuurstof stroomt door het systeem. Sluit de patiënt aan de cilinder.

Hints

  • Probeer nooit aan te passen of een samengeperste zuurstof cilinder passen. De resultaten kunnen rampzalig zijn.
  • Houd altijd cilinders in een storage rack of een andere geschikte opslagapparaat. Laat ze nooit vrijstaand zonder kar.