Hoe te zenuwbeschadigingen Van Venapunctie voorkomen

Het vermijden van schade aan de zenuwen bij het uitvoeren van een venapunctie nodig met behulp van de juiste gang van zaken tijdens de bloedafname. Venapuncties, correct uitgevoerd, dragen een laag risico van elk type letsel. Een begrip van de menselijke anatomie (de locatie van zenuwen naast aders) en het vermogen om met succes op een ader met het minste aantal pogingen dit risico verder te beperken. Dit type van deskundigheid komt uit jaren van studie en praktijk, maar er zijn best practices in gedachten te houden op elk punt in je aderlaten carrière te beschadigen zenuwen te voorkomen.

Instructies

•  Kies de venapunctie locatie zorgvuldig. Er zijn gebieden van het lichaam die hoger risico van slaan of beschadiging zenuwen dan andere dragen (bijvoorbeeld de binnenzijde van de pols).

•  Gebruik de juiste venapunctie techniek. Trillen en zoek de ader grondig voordat u met een naald. Let op de richting en de diepte van de ader en het gebruik van een hoek van de naald ingang geschikt is voor die ader.

•  Trek de huid strak en het verankeren van de ader met een gehandschoende vinger voordat je de ader te voeren. Dit zal uw risico op 'ontbrekende' de ader en het raken van een zenuw (of het veroorzaken van een hematoom) te minimaliseren.

•  Luister naar en kijken naar de patiënt. Als je een zenuw geraakt, kan de patiënt zijn arm rukken of beschrijven een schokkende pijn. Als uw patiënt meldt dit onmiddellijk de procedure te stoppen en verwijder de naald. Instrueer de patiënt om zijn arm te verheffen en het gebruik van ijs en lichte druk op de site.

Hints

  • Als je bang bent dat je kan hebben geraakt of beschadigd is een zenuw, documenteren van de procedure volledig met behulp van uw bedrijf of rapportagesysteem laboratorium. Doe dit zo snel als je kunt om zo veel mogelijk details te documenteren.