Hoe te weten wanneer zij aan een arts zorg voor Voedselvergiftiging

Hoe te weten wanneer zij aan een arts zorg voor Voedselvergiftiging

Veel gevallen van voedselvergiftiging blijven mild en geen medische zorg buiten bedrust en goede hydratatie nodig. Echter, wanneer de symptomen zijn ernstiger, moet je erkennen dat de medische zorg nodig zou kunnen zijn om ernstige langdurige invaliditeit of zelfs de dood te voorkomen.

Instructies

Weet wanneer om medische hulp Krijg in gevallen van voedselvergiftiging

•  Beoordeel de ernst van de symptomen. Relatief kleine kwalen, zoals milde buikpijn en winderigheid, algemeen passen in een paar uur zonder verschrikkelijk ongemak. Echter, je moet nauw dergelijke symptomen te controleren en te zoeken medische zorg als ze erger worden.

•  Bel een antigifcentrum als je het plotseling ontstaan ​​van koorts, diarree, braken en / of spierzwakte en vermoeidheid ervaren. Dit zijn symptomen van een ernstig geval van voedselvergiftiging, en het Nationaal Vergiftigingen Informatie adviseur kan u adviseren over het al dan niet je medische hulp moet zoeken.

•  Erken dat meer ernstige symptomen. Onverklaarde rillingen, onstuitbare diarree of braken, moet duizeligheid en migraine worden onderzocht door een arts. Je moet gaan, of iemand die je neemt, naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis spoedeisende hulp zo snel mogelijk als u dergelijke symptomen ervaart.

•  Leer om de minder bekende symptomen van voedselvergiftiging, die over het algemeen een indicatie van een zeer ernstig geval van door voedsel overgedragen ziekten te herkennen. Rauw of onvoldoende verhit vis, mosselen, oesters, mosselen of schelpdieren soms veroorzaken huidletsels of veranderingen aan de kleur van de huid. Huid zal doorgaans blijken blauwachtige of geelachtige tint. Dergelijke gevallen moeten worden behandeld als noodsituaties en medische hulp moet onmiddellijk worden gezocht.

•  Wees voorzichtig. Het is beter het zekere voor het onzekere nemen. Als uw symptomen veroorzaken een ernstige mate van ongemak, bent u beter af met het advies van een arts te zoeken dan alleen maar proberen te vechten tegen de ziekte op uw eigen. Omdat sommige vormen van voedselvergiftiging fataal kan zijn, moet uw arts om te bepalen wat voor soort bacterie oorzaak is van uw ziekte. Behandelingen zijn tijd gevoelig. Hoe sneller ze worden toegediend, hoe groter de effectiviteit.

Hints

  • Vergeet niet dat preventie is de beste remedie. Zorg ervoor dat alle kookgerei, snijden oppervlakken, hulpmiddelen en bestek grondig gesteriliseerd. Zorg ervoor dat voedsel wordt goed bewaard te allen tijde en dat vlees en dierlijke producten worden grondig gekookt voor consumptie.
  • Wees extra voorzichtig bij het reizen. Vaak zijn de lokale mensen die gewend zijn aan de niveaus van bacteriën in hun voedsel en drinkwater dat bezoekers ziek maken. Carry reisverzekering in het buitenland en onmiddellijk medische hulp inroepen als u vermoedt dat u een door voedsel overgedragen ziekten hebben opgelopen, terwijl in een ander land.