Hoe te weten of U bent Bipolaire

Met zijn karakteristieke stemmingswisselingen van lage energie en suïcidale gedachten te hoge energie en racen gedachten, zou je denken dat een bipolaire stoornis gemakkelijk te herkennen zou zijn. Maar het is niet altijd even eenvoudig. Soms stemmingsepisoden niet zo extreem, de duur varieert, en beide stemmingen kan er op hetzelfde moment. Je mag vermoedt dat er iets mis is, maar komen uit de stemmingsepisode en de verleiding om zich neerleggen. Het negeren van de symptomen kan een rampzalige vergissing zijn.

Instructies

•  Leer de symptomen. Bipolaire manie wordt bepaald door spraakzaamheid, verstrooidheid, verhoogde het gevoel van eigenwaarde, gedachten die niet zal stoppen, en de enorme energie naar het punt waar je niet kunt slapen of hebben erg weinig slaap. Tijdens een manische episode is het ook typisch om deel te nemen in genotzoekende activiteiten die het potentieel van het zijn schadelijke of illegale hebben. Naast het lage energieverbruik en de gedachten aan zelfmoord, symptomen van depressie zijn: vermoeidheid, gebrek aan interesse in het leven, het onvermogen om te denken of te concentreren, en het gevoel waardeloos, hopeloos, en verdrietig.

•  Kijk voor de nuances. De symptomen van een bipolaire stoornis zijn niet altijd extreem. Hypomanie heeft minder ernstige manische symptomen, en een gemengde episode betekent dat je manisch en depressief tegelijk zijn. Onder deze omstandigheden kan je jezelf in een constante staat van frustratie en onrust in plaats van het ervaren van de meer voor de hand stemmingswisselingen.

•  Trust familie en vrienden. Leer alles wat je kunt over de bipolaire stoornis, maar doe het samen met een partner. Doe jezelf niet te isoleren. Mogelijk moet u rekenen op een vertrouwd persoon om eerlijk te zijn over uw symptomen. Iemand anders kan vaak zien de tekenen van een mood swing sneller en beter dan de persoon die is bipolair. In een manische fase kan je het gevoel zo goed dat je niet herkent je in het midden van een stemming episode, vooral als het gebeurt om je eerste zijn. Als je depressief bent u niet worden gemotiveerd om hulp te vinden en kan een duwtje in de rug van een vriend of familielid nodig.

•  Houd een logboek. Een van de belangrijkste instrumenten is om een ​​dagelijks overzicht van uw stemmingen te houden. In aanvulling op uw stemming, dient hierbij ook korte notities over evenementen, persoonlijke interacties, medicijnen, lichamelijke ziekte, of iets belangrijks dat gebeurde. Deze plaat helpt bij het identificeren van stemmingswisselingen. Het zal van onschatbare waarde zijn, omdat afleveringen zo zelden zo lang, of fietsen kan duren, dat je niet herinneren wanneer de laatste aflevering heeft plaatsgevonden, hoe lang het duurde of gebeurtenissen die het kan hebben geleid.

•  Raadpleeg uw arts. Als u niet zeker bent over uw symptomen, een afspraak maken om uw huisarts te zien. Ze kunnen het scherm voor lichamelijke ziekten die kunnen worden waardoor de symptomen en verwijzen u voor een psychiatrische evaluatie indien nodig.

•  Praat met een professionele geestelijke gezondheidszorg. Dit is een absolute noodzaak. Er zijn geen bloedonderzoek of definitieve diagnostische procedures voor de bipolaire stoornis. Het bestaat naast vaak met andere psychiatrische stoornissen of de symptomen kunnen wijzen op een andere psychiatrische ziekte. De enige manier om zeker te weten of u een bipolaire stoornis is een volledige beoordeling te ondergaan door een ervaren psycholoog.

Hints

  • Aarzel dan niet om contact op met een professional. Vrij zijn van symptomen betekent niet dat de bipolaire stoornis is genezen. Het is een levenslange ziekte die stemming-stabiliserende medicijnen nodig heeft.
  • Manie kan escaleren tot verergering, agressie en zelfs psychose. Ernstige depressie kan leiden tot zelfmoord. Deze uitersten vereisen onmiddellijke hulp. Bel uw arts of ga naar de eerste hulp.