Hoe te weten of u Beast Cancer

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in de Amerikaanse vrouwen. Hoewel het momenteel de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen 45 tot 55 jaar oud Amerika, hebben ontwikkelingen in technologie en behandelingen van kanker sterk verminderde de sterfte. Vroege detectie van borstkanker is essentieel. Weten als je borstkanker is uiteindelijk een diagnose voor uw arts om te maken, maar door regelmatig een at-home zelfonderzoek van je borsten uitvoeren, kunt u eventueel vroege tekenen en symptomen van borstkanker op te sporen.

Instructies

•  Ga op een comfortabele ondergrond, zoals een bed, en zet je rechter arm direct achter je hoofd. Je hand moet worden cupping de achterkant van je hoofd.

•  Met de pads van de 3 middelste vingers van je linkerhand, beweeg je vingers in een cirkelvormige beweging over je rechter borst om het weefsel onder de huid te voelen. De American Cancer Society stelt drukken op 3 verschillende niveaus van druk, zodat u de hele borst kan voelen. In de eerste cirkelvormige beweging, druk licht en voelt het hoogste niveau van het weefsel. De tweede keer op steviger om het middendeel van het weefsel voelen. En tot slot, op de meest goed aan, zodat u het onderste deel van het borstweefsel kan voelen. Met behulp van deze cirkelvormige beweging, druk op alle 3 niveaus op een plek op de borst alvorens over te gaan naar een andere plek.

•  Vanaf de bovenkant van je borst in de buurt van uw sleutelbeen, en omlaag bewegen verticaal totdat je niet meer het gevoel dat je borstweefsel, alleen je ribben. Dan, terug te gaan naar de top. Dit op en neer beweging zal ervoor zorgen dat u niet missen onderzoeken welk deel van de borst.

•  Laat je rechterarm en je linkerarm achter je hoofd op te tillen. Herhaal deze stappen bij de linker borst, en je rechter vingers om het weefsel op dezelfde wijze als de andere borst onderzoeken.

•  Ga voor een spiegel en kijk naar je borsten en tepels voorzichtig. Zoek de volgende: een verandering in de grootte of vorm van de borsten, een tepel die wordt gedraaid naar de binnenzijde van de borst, of de huid, tepel of tepelhof rood, gezwollen of geschaald. Elk van deze vele tekenen van borstkanker.

Hints

  • Vrouwen die menstrueren dient borstzelfonderzoek meerdere dagen uitgevoerd dat 1 week na het einde van de menstruatiecyclus. Dit is het moment waarop de borsten minder klonterig en gezwollen. Voor vrouwen die niet meer menstrueren, is het het beste om borstzelfonderzoek te voeren op dezelfde dag van elke maand, die beter eventuele wijzigingen in het borstweefsel zal aangeven.
  • Terwijl zelf-borstonderzoek is een effectieve vroege preventie techniek, je moet regelmatig (eens per jaar) hebben uw borsten onderzocht door een arts. Als u ouder bent dan 40 jaar oud zijn, is het raadzaam dat u een jaarlijkse mammografie voor de opsporing van kanker. En als u op enig moment het vermoeden van borstkanker, moet u uw arts vragen om meer uitgebreide diagnostische tests.