Hoe te wassen een contactpersoon uit uw ogen

Hoe te wassen een contactpersoon uit uw ogen

Contactlenzen kunnen af ​​en toe vast te zitten in je oog te worden, vooral als ze uitgedroogd raken. Dit gebeurt meestal als je in slaap valt met uw contactpersonen in. Vocht uit hetzij natuurlijke tranen of zoutoplossing helpt de lens plooibaar. Sommige mensen kunnen ook problemen ondervinden wanneer ze overstappen naar een nieuw merk van contactlenzen. In de meeste gevallen, hydrateren de lens zal uw probleem op te lossen. Als u nog steeds niet het contact uit te krijgen of als uw ogen pijn doet, bel dan uw oogarts. Voor na-uren hulp, iemand rijdt u naar de eerste hulp.

Instructies

•  goed Was uw handen en droog ze op een niet-pluizende doek voordat u probeert om iets uit je ogen te verwijderen.

•  Plaats 02:58 bevochtigingsdruppels in het aangedane oog. Wacht twee tot drie minuten om hen in staat stellen om de lens te rehydrateren alvorens het eruit te halen.

•  Richt een gestage stroom van steriele zoutoplossing of bevochtigingsdruppels in uw oog gedurende enkele seconden als de lens is nog steeds vast.

•  Sluit uw ogen en plaats uw wijsvinger op je bovenste ooglid. Masseer zachtjes het ooglid en oefen tegelijkertijd zo weinig mogelijk druk. Blijf dit doen totdat je voelt dat de contactlens verhuizing. Knippert een paar keer.

•  Probeer de contactlens weer te verwijderen. Het kan helpen om je wijsvinger in een zoutoplossing te spoelen alvorens het te gebruiken om de lens te verwijderen. Als dit nog steeds niet werkt, blijven voor het oog in een zoutoplossing te spoelen, masseer het bovenste ooglid en knipperen vaak. Soms is een contactlens kan tot 15 minuten en een aantal sessies met de zoutoplossing voordat het wordt gehydrateerd.

Hints

  • Natuurlijke tranen dienen ook om vreemde voorwerpen uit het oog te verwijderen. Vaak knipperen stimuleert de productie van tranen.
  • Draag een klein flesje zoutoplossing in uw auto of tas voor contactlenzen noodgevallen.
  • Wrijf nooit je oog, omdat deze het delicate weefsel kan irriteren.