Hoe te voorkomen Ziekte van Pott

Hoe te voorkomen Ziekte van Pott

Spinal tuberculosis, een infectie van de wervelkolom van de Mycobacterium tuberculosis bacterie, is een van de oudste bekende menselijke ziekten en nog veel voor in ontwikkelingslanden. Spinale tuberculose blijvende neurologische schade en ernstige misvormingen veroorzaken, maar kan worden gecontroleerd. De eerste infectie is meestal in de longen en verspreidt de wervelkolom slechts 1 tot 2 procent van de tijd. De volgende stappen laten zien hoe spinale tuberculose te voorkomen.

Instructies

•  Verlaag de overvolle en onhygiënische omstandigheden waarin veel mensen leven. Dit is het belangrijkste middel om de verspreiding van spinale tuberculose.

•  Gebruik ultraviolet licht als een antibacterieel middel in het ziekenhuis instellingen.

•  Dien de Bacillus Calmette-Guerin (BCG) vaccin tegen tuberculose. De BCG vaccin is afgeleid van een soort mycobacterie die vee infecteert maar veroorzaakt een immuunreactie tegen Mycobacterium tuberculosis. Het is echter effectiever in sommige delen van de bevolking dan andere.

•  Zorg voor isoniazide elke 6 tot 12 maanden voor mensen die een hoog risico voor blootstelling aan tuberculose. Dit moet onder meer zorgverleners die werken met tuberculosepatiënten, HIV-patiënten, intraveneuze drugsgebruikers, iedereen die positief gezuiverd eiwit derivaat testen met abnormale borst X-stralen en patiënten met depressieve immuunsysteem heeft gehad.

•  Evalueer de risico's en voordelen van isoniazide zorgvuldig. Het draagt ​​het risico van bijwerkingen zoals veranderingen in stemming en gedrag, leverontsteking en zenuwbeschadiging. Isoniazide lijkt het meest gunstig zijn voor personen onder de leeftijd van 25 te zijn.