Hoe te voorkomen uitputting van natuurlijke hulpbronnen

Hoe te voorkomen uitputting van natuurlijke hulpbronnen

Van fossiele brandstoffen tot schoon water, de maatschappij maakt gebruik van een enorme hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen. Sommige natuurlijke hulpbronnen, zoals zonlicht of wind, zijn hernieuwbaar en zijn niet in gevaar te worden uitgeput, terwijl anderen, zoals aardgas of bomen moeten worden bewaard, omdat ze niet zo snel als ze worden gebruikt, kunnen worden vervangen.

Fossiele brandstoffen

Het voorkomen van uitputting van fossiele brandstoffen meestal besproken in termen van gebruik van minder benzine en elektriciteit, die typisch geproduceerd door het verbranden van fossiele brandstoffen. Hoewel het rijden minder en carpoolen meer zijn voor de hand liggende manieren om benzine te besparen, de aankoop van lokaal geteelde of lokaal verhoogd voedingsmiddelen ondersteunt boerderijen en bedrijven die geen fossiele brandstoffen niet branden in het verschepen van hun producten over lange afstanden. Andere aankopen consument dat het behoud van de fossiele brandstoffen te ondersteunen zijn onder meer de aanschaf van een voertuig met hoge benzineverbruik en de aankoop van Energy Star-apparaten.

Schoon Water

Water lijkt misschien een alomtegenwoordige, nooit eindigende bron, maar als de bevolking van een gebied groeit, de toegang tot schoon water voor die bevolking afneemt. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om uw huis om ervoor te zorgen dat je niet verspillen schoon water. Een belangrijke stap is om te controleren of er water lekt door het lezen van uw watermeter, geen stromend geen water gedurende 2 uur en daarna regelmatig terug om te zien of de meter heeft nog steeds dezelfde lezen. Als dit niet gebeurt, heb je een lek. Een andere effectieve manier om water te besparen is om te vervangen of te repareren lekkende kranen. Een kraan die drupt eenmaal per seconde kan leiden tot 2.700 liter water verlies in 1 jaar.

Bomen en Bossen

Met ongeveer 4 miljard bomen die jaarlijks wordt gesneden om de behoefte van de wereld alleen verzadigen voor papier, het voorkomen van de uitputting van bossen blijft een belangrijke prioriteit. Er zijn vele mogelijkheden in uw dagelijks leven om minder papier te gebruiken, uit het gebruik van meer doek handdoeken en minder papieren zakdoekjes om te schakelen naar een online-only abonnement van uw favoriete krant. Bij een bezoek aan een lokale bos, zijn ook belangrijk om verantwoord te handelen. Kampvuren moeten veilig worden gehandhaafd, en het vervoer van schadelijke invasieve plagen en ziekteverwekkers kan worden verminderd door het volgen van de "Do not Move Brandhout" instructies vermeld op de website van The Nature Conservancy.

Coastal Ecosystemen

Ecosystemen langs de kust zijn niet alleen belangrijk voor het behoud van de biodiversiteit, ze zijn ook zeer waardevol voor de visserij en het toerisme-industrie. Of het wonen in de buurt van een kust rif of niet, moet zeevruchten consumenten zich bewust zijn van hoe de aankoopbeslissingen maken ze invloed op het milieu. Voor degenen onder u die boot langs de kust, zorg ervoor dat je uit te vinden waar de koraalriffen in het gebied zijn gevestigd. Riffen zijn gevoelig voor storingen en moet worden benaderd met zorg en respect. Voor die mensen duiken of snorkelen rond een rif, een goede vuistregel is "neem alleen foto's, laat alleen bellen."