Hoe te voorkomen Stafylokokkeninfecties

Hoe te voorkomen Stafylokokkeninfecties

Staphylococcen infecties worden veroorzaakt door bactera van het genus Staphylococcus, in het bijzonder Staphylococcus aureus. Het koloniseert voortdurend tot 30 procent van de bevolking, vooral in de nasale passages. De meeste infecties zijn gering en hebben geen behandeling nodig, maar onbehandeld bacteriëmie van Staphylococcus aureus heeft een sterftecijfer van meer dan 80 procent. Sommige infecties worden veroorzaakt door Methicilline resistente Staphylococcus Aureus, dat de behandeling van deze infecties bemoeilijkt. Lees verder om meer te leren.

Instructies

•  Volg goed, basishygiëne vereist door werkers in de gezondheidszorg. Was je handen gedurende 20 seconden met een antibacteriële zeep tussen elke patiënt. Het dragen van handschoenen en het veranderen van hen tussen elke patiënt zou een nog betere aanpak zijn. Gebruik papieren handdoeken bij het doorspoelen van toiletten en het openen badkamer deuren.

•  Behandel patiënten met een combinatie van antibiotica om de kolonisatie te roeien door Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus. De meest succesvolle combinaties zijn rifampicine met trimthoprim sulfamethoxazol en rifampicine met minocycline.

•  Breng mupirocinezalf naar de gekoloniseerde gebied. Het is typisch aangebracht op het getroffen gebied tweemaal daags gedurende vijf dagen en vermindert tarief staphylococcen infecties met ongeveer 50 procent. Mupirocine zalf is gemakkelijk aan te brengen en heeft weinig bijwerkingen behalve meestal ontkleurt de huid tot een week.

•  Voer een van de nieuwe snelle tests om Staphylococcus aureus te identificeren binnen de twee uur. Hierdoor kan mupirocine breder worden gebruikt bij patiënten die een operatie of anderszins gevoelig voor infecties.

•  Dien de recent ontwikkelde DNA-vaccin dat een andere en effectieve aanpak van Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus biedt.