Hoe te voorkomen Q-koorts

Hoe te voorkomen Q-koorts

Q-koorts is een infectie veroorzaakt door Coxiella burnetii rickettsia, die door vele dieren, waaronder vogels, katten, honden, geacclimatiseerd kuddedieren en teken wordt uitgevoerd. Q-koorts is een beroepsrisico voor mensen die werken met dieren, omdat het meestal is gecontracteerd door het inademen van druppeltjes uit besmette geboorte producten, uitwerpselen en urine. Gepasteuriseerde melk mag ook Coxiella burnetii in zeldzame gevallen. De volgende stappen laten zien hoe u een geval van Q-koorts te voorkomen.

Instructies

•  Ontvang een commercieel vaccin genaamd Q-Vax voor Q-koorts als je in Australië. Overleg met de US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases aan een onderzoek vaccin in de Verenigde Staten.

•  Treat Q-koorts vroeg om te voorkomen dat chronisch. Start een vijfdaagse profylactische therapie van doxycycline of tetracycline tijdens de eerste 8 tot 12 dagen van blootstelling.

•  Gooi potentieel besmettelijke dierlijke producten grondig en desinfecteer verontreinigde gebieden met water en zeep. Ontsmetting kan ook worden bereikt met een half uur blootstelling aan oplossingen van 70 procent ethanol, 5 procent waterstofperoxide of 5 procent quaternaire ammonium.

•  Was uw handen grondig na het verwijderen van dierlijke producten. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een risico op Q-koorts, zoals veehouders en dierenartsen.

•  Gebruik de juiste voorzorgsmaatregelen rond boerderij dieren, vooral drachtige merries. Pasteuriseren van melk als een mogelijke preventieve voor Q-koorts en vermijd ongepasteuriseerde melk of melkproducten. Zorg ervoor dat schapen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden zijn seronegatief.