Hoe te voorkomen Prostaatkanker

Hoe te voorkomen Prostaatkanker

Prostaatkanker, die optreedt wanneer een tumor valt de gezonde cellen van de prostaat, komt geregeld voor bij oudere mannen: 1 op 10 mannen boven 65 zal worden gediagnosticeerd met deze aandoening. Ondanks de vooruitgang in de behandeling van prostaatkanker in de afgelopen decennia, preventie blijft de beste manier om het te bestrijden. Een aantal benaderingen voeding en levensstijl keuzes beschikbaar ter voorkoming van het ontstaan ​​van prostaatkanker en andere vormen van kanker.

Instructies

Gebruik Medicijnen ter voorkoming Prostaatkanker

•  Weten of je een risico. Prostaatkanker uitsluitend voor bij mannen, en mannen die roken, alcohol drinken en mannen boven de leeftijd van 60 zijn allemaal met een verhoogd risico.

•  Meer informatie over finasteride. Het is een geneesmiddel dat het lichaam stopt om een ​​mannelijke hormoon gedacht prostaatkanker trigger. Recente studies suggereren dat finasteride aanzienlijk iemands risico op het ontwikkelen van prostaatkanker kan verlagen.

•  Wees ervan bewust dat de bronnen van oestrogeen kan helpen bij het ​​voorkomen van prostaatkanker. Fyto uit plantaardige producten (bijvoorbeeld soja) en synthetische oestrogenen zijn getest voor prostate kankerpreventie met veelbelovende resultaten.

Implementeren Lifestyle Veranderingen in uw lager risico

•  Eet een gezond dieet. Kanker experts suggereren een dieet rijk aan volle granen, bonen, verse groenten en fruit met een spaarzaam verbruik van rood vlees, vet en verwerkte voedingsmiddelen is nuttig in het voorkomen van prostaatkanker en andere vormen van kanker uit ontwikkelingslanden.

•  Stoppen met roken, als je nog niet hebt. Sigarettenrokers zijn een verhoogd risico op het ontwikkelen van alle vormen van kanker.

•  Neem vitamine E en selenium supplementen op een dagelijkse basis. Studies hebben aangetoond dat zowel sterk geassocieerd met verminderde risico op prostaatkanker.

•  Krijg veel lycopenen in uw dieet. Lycopenen zijn vitamine-achtige anti-oxidanten die zowel kan bestrijden en voorkomen van prostaatkanker. Watermeloenen, grapefruits en tomaten zijn alle belangrijke bronnen van lycopenen.

•  Beperk uw alcoholgebruik tot 1 à 2 glazen per dag, als je ervoor kiest om helemaal te drinken. Een evenwichtige, gezonde levensstijl, met inbegrip van matige alcoholconsumptie, wordt belangrijk geacht voor de preventie van prostaatkanker.

•  Blijf actief. Gemiddelde gezondheid is belangrijk voor de preventie van alle ziekten. Prostaatkanker is niet anders.

•  krijg je een lichamelijk onderzoek jaarlijks uitgevoerd. Neem een ​​digitaal rectaal onderzoek (DRE) als onderdeel van een prostaatkanker screening. Onmiddellijk elk mogelijk symptoom van prostaatkanker met uw arts.

Hints

  • Vraag uw arts om een ​​screening op prostaatkanker als je reden om te geloven dat je mogelijk een verhoogd risico, of als u aanhoudende symptomen van prostaatkanker te ervaren.
  • Wees je bewust van je rechten. Wetten die zorgverzekeraars nodig om screening kosten volledig te dekken zijn in de plaats, als er wetten die u toelaten om tijd vrij te nemen om te worden gescreend op kanker of de behandeling te ontvangen.
  • Als u langdurig of ernstige depressie of angst ervaart als gevolg van uw kanker diagnose, overleg dan met uw arts. Hij of zij kan ondersteunende netwerken en geestelijke gezondheidszorg professionals die u zullen helpen het hoofd te bieden aan te bevelen.