Hoe te voorkomen Oedeem Na een extubatie

Hoe te voorkomen Oedeem Na een extubatie

Larynxoedeem treft bijna 30 procent van de patiënten na extubatie, en 4 procent moeten worden reintubated gevolg van het, op basis van een beoordeling van de Nederland gepubliceerd in het nummer van 2009 "Critical Care." Slechts enkele patiënten ontwikkelen ernstige symptomen, en larynxoedeem verdwijnt meestal zelf. Identificatie van risicofactoren, vroege behandeling met corticosteroïden en een manchet lektest kan helpen voorkomen dat ernstige complicaties in verband met oedeem na extubatie. Epinefrine en zuurstof / helium administratie kan ook helpen.

Instructies

•  identificeren van risicofactoren en het uitvoeren van een manchet lektest. Vrouwen, mensen met een kleine luchtpijp diameter, die geïntubeerd met grote buizen en die geïntubeerd voor een lange tijd zijn allemaal meer kans om keeloedeem ontwikkelen en een nieuwe intubatie. Als de patiënt in gevaar is, zijn haar adem in een leeggelopen manchet en het volume gelekte lucht meten. Record afloop dan zes ademhaling cycli en neem het gemiddelde van de laagste drie waarden. Ernstig larynxoedeem verlaagt het lek volume. Een positieve manchet lektest met een lek van minder dan 110 ml verhoogt het risico van nieuwe intubatie.

•  extuberen of behandelen met steroïden. Als ernstig oedeem niet aanwezig is, raden de onderzoekers Nederland verder te gaan met extubatie. Als de manchet lektest identificeert ernstig oedeem, een behandeling met corticosteroïden vóór extubatie kan helpen verminderen zwelling. Meervoudige doses corticosteroïden zes tot 12 uur voor de extubatie helpt voorkomen dat de verslechtering van larynxoedeem.

•  Sluit de at-risk patiënten om een luchtweg exchange katheter (AEC). Deze catheter is boven de intubatie katheter. Hoewel de apparatuur ongemakkelijk, zuurstof en / of helium kunnen worden toegediend door de katheter als ernstige complicaties. De AEC helpt ook begeleiden nieuwe intubatie katheters indien nodig. A 40/60 helium / zuurstof mengsel minder weerstand ondervinden in de luchtwegen dan zuurstof verrijkte lucht.

•  Houdt de patiënt gedurende een uur na extubatie of na corticosteroïd en AEC administratie op symptomen van benauwdheid. Indien geen tekenen van ernstige ademnood zich presenteren gedetubeerd patiënt kan worden afgevoerd en AEC kunnen worden verwijderd.

•  Dien steroïden, epinefrine of zuurstof en helium als bijwerkingen optreden en kijken naar de patiënt nog een uur voordat reintubating. Epinefrine verneveling kan keeloedeem verminderen geëxtubeerd patiënten, hoewel gecontroleerde klinische studies ontbreken, meldt de Nederlandsche wetenschappers.

Hints

  • Tracheostomie kan helpen bij risicopatiënten te voorkomen-intubatie veroorzaakt oedeem, maar niet genoeg onderzoek is gedaan om dit te bevestigen.
  • Het verminderen van slangmaat creëert meer complicaties dan minder in termen van oedeem na extubatie melden de beoordeling onderzoekers.
  • Er is geen consensus over wat een effectieve dosering van epinefrine is en het kan bijwerkingen veroorzaken bij mensen met coronaire hartziekte. Rebound oedeem kan optreden na epinefrine verneveling.
  • Niet-invasieve beademing wordt soms gebruikt om te helpen nieuwe intubatie te voorkomen, maar de reviewers gevonden verhoogde sterftecijfers in verband met het gebruik ervan.