Hoe te voorkomen lymfeklierkanker

Lymfeklieren bevinden zich in vele gebieden in het hele lichaam lymfestelsel. Ze zijn cruciale componenten in het lichaam van de immuunrespons en ze filteren lymfevocht. Lymfeklieren zijn vooral overvloedig in de nek, oksels, sleutelbeen en lies. Kanker kan ontwikkelen in de lymfeknopen en wordt algemeen aangeduid als Lymphoma.
Lymphoma wanneer een cel in het lymfestelsel wordt maligne en abnormaal begint te groeien. Kanker in de lymfeklieren nog gevaarlijker zijn omdat het door het lymfatische systeem naar andere delen van het lichaam. Deze vorm van kanker valt uiteen in twee categorieën: de ziekte van Hodgkin en non-Hodgkin lymfoom. Ziekte van Hodgkins ontwikkelt zich in witte bloedcellen, terwijl non-Hodgkin lymfoom (NHL) ontwikkelt zich in andere delen van het lymfestelsel. Hoewel een specifiek preventieplan bestaat niet voor kanker, kunnen bepaalde maatregelen worden genomen om de kans te minimaliseren.

Instructies

•  Wijzig uw dieet. Eetgewoonten kan mogelijk de kans op het ontwikkelen van lymfeklierkanker verminderen. Volgens MSNBC, twee afzonderlijke studies toonden een significante daling van het risico op het ontwikkelen van non-Hodgkins bij mensen die hun groente-inname verhoogd (Collins 2006). Deelnemers die de meeste groenten aten hadden het laagste risico. Daarom is het toevoegen van een overvloed aan groenten aan uw dieet vermindert de kans op het ontwikkelen van deze vorm van kanker.

•  Neem voorzorgsmaatregelen om HIV te voorkomen. Mensen die HIV / AIDS ontwikkelen een verhoogd risico op NHL. Dus het vermijden van activiteiten die de kans op het ontwikkelen van deze ziekte kan ook de risico's die samenhangen met het ontwikkelen van lymfomen verminderen verhogen.

•  Ga op zoek naar de zon. Hoewel overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot bepaalde vormen van kanker, in het geval van non-Hodgkins, kan blootstelling aan de zon eigenlijk lager uw risico. Volgens Natural News.com, een Australische studie bleek bevindingen dat sommige natuurlijke blootstelling aan de zon hielp mensen te beschermen tegen het ontwikkelen van NHL.

•  Blijf uit de buurt van chemicaliën. Bepaalde chemicaliën, zoals in herbiciden en insecticiden, kan het risico een Lymphoma verhogen. Vermijd deze chemische stoffen door het vinden van natuurlijke alternatieven bij het elimineren van insecten en onkruid.

•  Doe een gezondheid verbeterd. Hoewel de factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van kanker zijn veel, het cultiveren van een gezonde levensstijl kan een deel van uw risico te verminderen. De Daily News meldde dat de belangrijkste omgevingsfactoren die een rol spelen bij de ontwikkeling van kanker zijn roken, alcoholgebruik en overgewicht (Sabo 2005). Dus stoppen met roken, minder alcohol en het verliezen van gewicht kan de kans op het ontwikkelen van lymfoom al sterk verminderen.