Hoe te voorkomen Liver Disease

Hoe te voorkomen Liver Disease

De lever wordt vaak verwaarloosd, totdat er iets mis gaat. Wanneer het gaat en de lever besmet of beschadigd, de resultaten zijn vaak ernstig. Aangezien dit grootste orgaan van het lichaam dient zoveel functies om het leven, is het belangrijk leverziekte zoveel mogelijk voorkomen. Volg deze tips om uw lever een kans om te vechten.

Instructies

Hoe te voorkomen Liver Disease

•  Onderzoek van de bijwerkingen van de medicijnen die je neemt, met inbegrip van zowel voorschrift en over-the-counter drugs. Kijk voor eventuele waarschuwingen met betrekking tot toxiciteit lever of leverschade. Neem contact op met een zorgverlener naar alternatieven indien nodig en ervoor te zorgen dat meerdere medicijnen niet zal toevoegen aan uw risico. Bijvoorbeeld, terwijl paracetamol is relatief veilig in gematigde doses, in combinatie met andere pijnstillers, de kans op beschadiging van de lever neemt aanzienlijk toe.

•  Voorkom leverziekte door het vermijden van overmatige alcoholconsumptie, waaronder alcohol eetbuien met periodes van onthouding. Sommige leverziekte is cumulatief van herhaalde beledigingen. Hoewel de lever is bekend om zijn vermogen om cellen te regenereren, zodra dode cellen draaien vezelig en cirrose ontwikkelt, de schade onomkeerbaar.

•  Praktijk goede voeding. Hoewel de meeste leverziekte niet gerelateerd aan voedselopname en het feit kan typisch voorkomen leverziekte met voedsel, zijn er een aantal correlaties. Vette lever is meer gemeen met obesitas en mensen met diabetes. Ondervoeding, waaronder die als gevolg van alcoholmisbruik, kan ook leiden tot leververvetting. Sommige studies tonen aan dat cafeïne kan helpen voorkomen leverziekte, maar de resultaten zijn niet overtuigend.

•  Gebruik veilige praktijken bij het ​​aangaan van seksuele activiteit, met inbegrip van een zorgvuldige keuze van sekspartners en gebruiken van bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Hepatitis, die mild kunnen zijn fataal, vaak geleid door lichaamsvloeistoffen of bloed, afhankelijk van het type, dus bescherming niet fail-proof. Sommige partners kunnen dragers van Hepatitis A, B of C worden nog symptomen vertonen. Weten de seksuele voorgeschiedenis van uw partner en zich te laten testen op hepatitis is een goede gewoonte om deze vorm van leverziekte te voorkomen.

•  Vermijd naalden die gebruikt kunnen zijn door iemand anders of op andere wijze blootgesteld aan bloed. Hoewel hepatitis is vaker overgedragen door illegale drugs gebruikers, het is niet de enige oorzaak met naalden. Piercings of tatoeages verkregen in niet-hygiënische, zo niet illegaal, voorwaarden vormen een bedreiging. Gebruik licentie goed onderhouden faciliteiten voor een procedure die de huid breekt.

•  Controleer voor uitbraken van hepatitis voordat u op reis in het buitenland en zo mogelijk te voorkomen dat deze gebieden. Bovendien, gebotteld water drinken en selecteer eetgelegenheden met een goede reputatie door te reizen of toerisme gidsen.

•  Neem contact op met uw arts voor leverenzymen testen als u zich schuldig maken aan risicovol gedrag voor leverziekte of als u een leverziekte symptomen, niet beperkt tot geelzucht of pijn ervaart. Vroege opsporing kan meer schade uit bestaande leverziekte voorkomen of te waarschuwen van de patiënt die verhoogde niveaus aanwezig zijn. Verhoogde niveaus kan weer normaal in sommige gevallen, wanneer de beschadigende middel zoals alcohol of medicijnen wordt geëlimineerd.

Hints

  • Onderzoek naar het gebruik van kruiden, zoals melk distel, die lever gezondheid kunnen bevorderen.