Hoe te voorkomen Diarree Van Cellcept

Hoe te voorkomen Diarree Van Cellcept

CellCept, of mycofenolaatmofetil, is een voorgeschreven medicijn gegeven aan patiënten die een orgaantransplantatie. Cellcept werkt om het immuunsysteem te onderdrukken zodat het getransplanteerde orgaan niet wordt afgewezen. Algemeen wordt Cellcept genomen zolang het getransplanteerde orgaan op zijn plaats. Vaak voorkomende bijwerkingen van Cellcept omvatten maagklachten en diarree, dat kan worden verminderd door het veranderen wanneer en hoe het geneesmiddel wordt toegediend.

Instructies

Hoe te voorkomen Diarree Van Cellcept

•  Neem Cellcept met een maaltijd in plaats van op een lege maag. CellCept met voedsel kan de kans op diarree te verminderen.

•  Vermijd voedingsmiddelen die de symptomen van diarree verergeren. Zuivelproducten en voedingsmiddelen met een hoog vet kan diarree erger te maken, zoals stimulerende middelen zoals koffie en alcohol. Je moet ook gedroogd fruit en noten en andere voedingsmiddelen rijk aan vezels te voorkomen.

•  Eet zacht voedsel zoals bananen, appelmoes, rijst en toast die gemakkelijk te verteren en de minste kans op diarree veroorzaken zijn. Vloeistof drinken de hele dag om gehydrateerd te blijven, maar vermijd overdreven warme of koude vloeistoffen, zoals ze ook kunnen diarree veroorzaken. Gewoon water is ONR van de beste vloeistoffen je kunt drinken om diarree te voorkomen.

•  Vraag uw arts om Cellcept te schrijven in een kleinere, meer frequente dosering als CellCept met voedsel is niet verbeterd uw diarree.

•  Bespreek met uw arts de mogelijkheid van het verlagen van de dosering van Cellcept. Een lagere dosering kan verbeteren diarree en maagklachten bijwerkingen.

•  Als het veranderen van de dosering en het verlagen van de dosis van Cellcept heeft niet geholpen, het nemen van een andere medicatie die is zachter op je buik kan diarree en maagklachten te verminderen. Vraag uw arts of het overschakelen naar een andere medicatie zoals azathioprine voor u mogelijk is.

Hints

  • Als u last heeft van diarree, drink water, bouillon en elektrolyten dranken te blijven gehydrateerd. Drink vloeistoffen langzaam en voortdurend in plaats van een grote hoeveelheid ineens.
  • Het veranderen van de manier waarop u Cellcept nemen kan een impact hebben op de effectiviteit van het medicijn hebben. Voorafgaand aan het maken van eventuele aanpassingen in de manier waarop u Cellcept of een voorgeschreven medicatie, bespreek uw zorgen over de dosering en frequentie op met uw arts.