Hoe te voorkomen Bronchitis

Hoewel bronchitis is geen levensbedreigende aandoening, kunnen de klachten aanhouden gedurende enkele dagen of weken, en ze kunnen het leven van een persoon beïnvloeden. Het meest voorkomende symptoom van bronchitis is een voortdurende hoest. Patiënten kunnen ook te maken met een zere keel, sinus problemen, verstopte borst, piepende ademhaling en koorts. Bronchitis ontstaat meestal na een luchtweginfectie. Gelukkig zijn er manieren om jezelf te beschermen en bronchitis te voorkomen.

Instructies

•  Draag een gezichtsmasker. Om uw blootstelling aan luchtverontreinigende stoffen zoals sigarettenrook, huishoudelijke producten en andere chemicaliën te beperken, draag een gezichtsmasker om uw lucht doorgang te beschermen. Verontreinigende stoffen kunnen irriteren de luchtwegen en ontstekingen veroorzaken.

•  Bedek uw mond en neus met een sjaal. Als je te maken hebt met een verkoudheid of een infectie van de luchtwegen, bedek je gezicht met een sjaal voordat u naar buiten gaat in koud weer. Koude lucht kan de longen binnendringen en trigger bronchitis.

•  Neem een vitaminesupplement. Vitaminen boost je immuunsysteem en verlagen de kans op het ontwikkelen van een verkoudheid, griep of bronchitis. Neem elke dag een multivitamine; en bij de eerste tekenen van een verkoudheid, neem echinacea en het verhogen van uw vitamine C inname.

•  Haal een jaarlijkse griepprik. Een griepprik vermindert uw risico op het ontwikkelen van het griepvirus. Op zijn beurt verlaagt de kans op het ontwikkelen bronchitis. Praat met uw arts over griepvaccinaties.

•  Was uw handen vaak. Was uw handen met een anti-bacteriële zeep, of gebruik maken van een hand sanitizer om een ​​infectie te voorkomen. Maak een bewuste poging om uw handen uit de buurt te houden van uw mond en neus.