Hoe te voorkomen borstkanker herhaling

Volgens de National Women's Health Information Center, ongeveer 10 procent van de patiënten die een lumpectomie en bestraling voor borstkanker krijgen zal een herhaling ervaring binnen de volgende 12 jaar. Hoewel er geen manier om de kans op borstkanker herhaling volledig te elimineren, zijn er een aantal dingen die kunnen worden gedaan om het risico aanzienlijk te verlagen.

Instructies

Hoe te voorkomen borstkanker herhaling

•  Laat je films en pathologie rapporten keek door een borstkanker specialist om er zeker van uw marges zijn duidelijk na een lumpectomie. Niet alle oncologen en imaging professionals zijn ervaren in het diagnosticeren en behandelen van borstkanker. Zorg ervoor dat uw oorspronkelijke operatie succesvol was drastisch vermindert het risico op een recidief.

•  Verminder je inname van vet. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Californië in Los Angeles bleek dat een vetarm dieet verminderde de kans op herhaling van borstkanker bij vrouwen die hun dagelijkse vetinname beperkt tot 33,3 gram, het equivalent van iets meer dan 1 oz. vet.

•  Verhoog uw niveau van activiteit door de uitoefening of het lopen drie tot vijf uur per week. Volgens een studie gepubliceerd in het mei 2005 nummer van het 'Journal of the American Medical Association, "het risico van overlijden bij borstkankerpatienten daalde met 50 procent bij regelmatige lichaamsbeweging werd toegevoegd aan hun dagelijkse routine.

•  Afvallen als je overgewicht hebt of hebben op het gewicht na uw eerste diagnose borstkanker gesteld. Overgewicht verhoogt het risico op een recidief van borstkanker voor een verscheidenheid van redenen. Naast zetten druk op het hart en het immuunsysteem, vetcellen en opslag oestrogeen, die is verbonden met borstkanker.

•  Vermijd het gebruik van hormonale substitutietherapie na de menopauze borstkanker herhaling te voorkomen. Dit geldt ook voor orale, tropische en transvaginale medicijnen. Als je oestrogeen vervangende medicijnen moet nemen, zorg ervoor om progesteron supplementen te nemen op hetzelfde moment. Progesteron kan het risico verminderen dat oestrogeen vormt voor de borsten.

•  Stop het drinken van alcohol en het gebruik van tabaksproducten. Volgens Breastcancer.org, zijn beide gekoppeld aan een hoger recidiefpercentage bij overlevenden van borstkanker.

•  Laten testen voor de BRCA genmutatie. Alleen vrouwen met een sterke familiegeschiedenis van borst-of eierstokkanker moeten deze genetische test te ondergaan, volgens de Amerikaanse Preventieve Services Task Force.

•  Neem borstkanker chemopreventie medicijnen. Geneesmiddelen zoals tamoxifen, raloxifen en aromatase remmers blokkeren de effecten van oestrogeen op borstweefsel of verstoren oestrogeenproductie, die het risico van borstkanker en borstkanker recidief bij vrouwen met BRCA2 mutaties vermindert.

•  Vraag uw arts over het nemen van bisfosfonaat zoledroninezuur om uw risico op terugkeer van borstkanker te verminderen. Deze medicatie wordt traditioneel gebruikt om de botdichtheid bij kankerpatiënten te behouden, maar studies gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology 2005 zien er veelbelovend uit.

•  Probeer brachytherapie, een procedure die gebruik maakt van straling slepende kankercellen in de borst na lumpectomy richten. De werkwijze omvat het plaatsen van een katheter in de borst met een opblaasbare ballon aan het uiteinde. Een radioactieve bron wordt dan geplaatst in de catheter volgens de University of Virginia Health System.

•  Onderga preventieve operatie aan de borst herhaling te verminderen. Terwijl een bilaterale mastectomie het risico van herhaling niet kan elimineren, kan het risico met wel 90 procent. Preventieve operatie aan de eierstokken te verwijderen kan ook het risico op borstkanker te verminderen met maar liefst 50 procent, volgens de American Cancer Society.