Hoe te verwijderen van een contactpersoon uit een droge ogen

Het verwijderen van een contactlens uit een droge ogen kan zeer lastig zijn en kost extra zorg. Het is mogelijk om krassen op je oog bij het verwijderen van een lens, zelfs wanneer uw ogen niet droog is, maar wanneer een contact voelt zich vast aan het hoornvlies of zijn er niet genoeg tranen, is er meer kans om uw ogen beschadigen.

Instructies

•  Was de handen grondig. U dient altijd schone handen bij het verwijderen van een contact lens van je oog.

•  Inspecteer uw ogen dicht in een spiegel om te controleren of de lens is eigenlijk op het oog. Dit klinkt misschien gek, maar het is mogelijk om een ​​lens uit te vallen of worden gewreven uit het oog en je mag niet eens weet is het weg. Een droge ogen kan valse sensaties die een contact is nog steeds op zijn plaats te geven.

•  Gebruik een contactlens eyedrop, ook wel bevochtigingsdruppels, om je ogen te smeren en opnieuw te bevochtigen uw lenzen. Plaats 4 of 5 druppels in de droge ogen en knipperen vaak op tot de oplossing op de lens en het oppervlak van de cornea te verdelen. Als je geen zin hebt de lens los te draaien omhoog, herhaal de druppels een paar keer tot je voelt dat de lens is in staat om een ​​beetje te bewegen op het oog.

•  Raak de lens met een schone vinger, heel voorzichtig, om te zien of het contact beweegt een beetje op het oog. Als de lens kan bewegen, is het veilig om uw contactgegevens te verwijderen van de manier waarop je normaal doet. Als de lens wordt nog steeds vast, herhaal met meer druppels, totdat de lens beweegt een beetje.

•  Haal de lens van je oog. Als je voelt enige weerstand helemaal niet, alsof de lens vast zit, stop dan onmiddellijk.

Hints

  • Als je niet vernatting of smeren druppels hebben, proberen met behulp van een zoutoplossing om je ogen te spoelen.
  • Ga naar je oogarts of een spoedeisende zorg faciliteit om een ​​arts te verwijderen van de lens als je voldoende glijmiddel niet kunt krijgen op de lens om veilig het contact te verwijderen. Afpellen of knallen uit een lens die is geplakt op je oog kunnen ernstige schade veroorzaken.