Hoe te vertellen als u hartproblemen

Hart-en vaatziekten is een ernstige aandoening, die, als er niets aan, fataal kan zijn. Hartproblemen dekken aandoeningen zoals verharding of vernauwing van de bloedvaten, hartaanvallen en hartfalen. Om te voorkomen en omgaan met hartproblemen, is het eerste wat je moet doen bewust van hen te worden.

Instructies

•  Lees over hart-en vaatziekten. Hart ziekte manifesteert zich op vele manieren, van pijn op de borst tot duizeligheid, en het is belangrijk om de symptomen te kennen. Soms kunnen mensen hart- en vaatziekten hebben zonder het gevoel geen symptomen. Hoe dan ook, het is belangrijk om te begrijpen wat hart-en vaatziekten is over, hoe het werkt en wat er zou kunnen veroorzaken.

•  Controleer uw familiegeschiedenis. Een van de meest betrouwbare voorspellers van hart-en vaatziekten is uw familiegeschiedenis. De neiging om hart-en vaatziekten kunnen een genetische eigenschap, dus als je ouders, ooms, neven en nichten, broers en zussen en andere nauw verwante familieleden hartaanvallen, beroertes, aanhoudende pijn in de borst of andere hartproblemen heeft gehad, zou je gevoelig zijn voor hetzelfde.

•  Evalueer uw levensstijl. Er zijn vele bijdragen aan hart-en vaatziekten die niet genetisch zijn. Rookt u? Eet hoge cholesterol voeding? Ervaar regelmatig stress? Do drugs? Heeft u nog andere aandoeningen die indirect schade of stress om je hart kan veroorzaken? Het beantwoorden van deze vragen kan u meer duidelijkheid over de vraag of je hart-en vaatziekten zou kunnen hebben of niet.

•  Evalueer uw conditie. Soms is het antwoord goed is in je lichaam. Ben je te zwaar? Vaak overgewicht zet grote druk op je hart en bloedsomloop.

Als u last heeft van een stampende borst of duizeligheid, zelfs als je jezelf niet bent uitoefenen, dat zijn andere tekenen van hart-en vaatziekten. Als je constant hoge bloeddruk, kan dat een indicatie dat er iets ernstigs aan de hand is met je hart zijn. Als je merkt dat je vaak verzwakt en vermoeid, dat een teken van hart-en vaatziekten kan zijn.

Het grootste indicator van ernstige hartaandoening - een hartaanval - een verpletterende pijn op de borst. Pijn die straalt van je borst naar rechts of links zijden (meest typisch links) kan ook een indicator van een ernstige aandoening, zoals zijn gevoelloosheid, koud zweet, tintelingen en plotselinge vermoeidheid.

•  Neem contact op met uw arts. Gewapend met informatie over de geschiedenis van uw familie, uw levensstijl en mogelijke symptomen, zal uw arts in staat zijn om de conditie van uw hart en uw gevoeligheid voor hart-en vaatziekten te diagnosticeren. Hij kan een stresstest om de activiteit van uw hart tijdens lichamelijke activiteiten in de gaten, als het lopen op een loopband.

Hints

  • Houd nota van mogelijke symptomen die u zou kunnen hebben. Soms zijn de symptomen zo licht of snel dat je niet zou kunnen opmerken, maar als ze gebeuren vaak genoeg, is er misschien een onderliggende aandoening.
  • Als u vermoedt dat u misschien wel een hartaanval, bel onmiddellijk 911; doe geen moeite om te bellen met uw arts. Hoe eerder u een arts raadplegen, hoe groter de kans op overleving.