Hoe te vertellen als je een wesp beet of steek

Hoe te vertellen als je een wesp beet of steek

Wespen over het algemeen niet aan te vallen, tenzij geprovoceerd, of bij het verdedigen van hun nest. De wesp gebruikt de stinger als eierleggende apparaat dus alleen de vrouwtjes steken hun slachtoffers, volgens de Universiteit van Californië. De meeste mensen hebben algemene symptomen na een wespensteek, maar een klein percentage kan anafylaxie, die kan leiden tot de dood van het bijengif indien niet onmiddellijk behandeld te hebben. Leer om wespensteken van andere insectenbeten herkennen om de juiste behandeling voor uw huid irritatie weten.

Instructies

•  Onderzoek het getroffen gebied van de huid voor een kleine steekwond. Het kleine gat vertegenwoordigt de angel mark. Als je de angel nog in de huid zien, verwijderen door te schrapen van de huid met een boter mes of creditcard.

•  Let op de ruimte voor roodheid en zwelling. De huid rondom de steekwond kan een kleine bult hebben wanneer het gebied is gezwollen, terwijl de huid wordt donkerrood. Het gebied kan warm of heet aanvoelen.

•  Controleer voor pijn of jeuk op de angel website. De wesp achterlaat gif dat uw huid reageert op met gelokaliseerde jeuk en pijn.

•  Was het gebied onmiddellijk met water en zeep. Spoel de huid met koud water en dep ze droog met een schone handdoek. Bedek het gebied met een antibiotische zalf en gebruik een zak ijs op het getroffen gebied om de zwelling te verminderen en verlichten de pijn.

Hints

  • Bel uw arts of ga naar uw lokale spoedeisende zorg faciliteit als u pijn op de borst, huiduitslag, misselijkheid of kortademigheid als u anafylaxie, een allergische reactie op bijensteken kan hebben.
  • Vermijd het gebruik van een pincet of nagels aan een stinger verwijderen als knijpen kan extra gif leveren in uw huid.