Hoe te vertellen als een kind Lijster

Spruw is een schimmelinfectie veroorzaakt door Candida albicans, een van nature voorkomende gist gevonden bij de meeste mensen. Gevallen van spruw zijn het meest gevonden bij kinderen en oudere volwassenen. Echter, kunnen kinderen en volwassenen van alle leeftijden die te verwerven. Lijster in een kind kan worden veroorzaakt door een verzwakt immuunsysteem, bepaalde antibiotica, onrein fles tepels en speelgoed die zijn gekauwd op door een ander kind met spruw, of het kan bij de geboorte worden verworven. Als u denkt dat uw kind spruw hebt, zijn er verschillende symptomen te letten dat zal u helpen beslissen of u uw kinderarts of huisarts moet bellen voor verdere hulp.

Instructies

•  Controleer op witte kwark-achtige vlekken of bulten die niet afvegen in de mond van uw kind of op zijn tong. De randen van de mond van uw kind kan ook worden gekraakt. Let ook op als de hobbels of patches bloeden wanneer gewreven.

•  Monitor eetgewoonten van je kind. Sommige kinderen zullen interesse in het eten te verliezen.

•  Controleer de schaamstreek van uw kind voor een rode en ontstoken uitslag. Baby's en kinderen die nog in de luiers kan een luier uitslag van de candida infectie ontwikkelen.

•  Is uw kind problemen heeft met slikken? Zijn mond kan pijnlijk, dat is een ander symptoom van spruw zijn.

•  Controleer de temperatuur van uw kind. Als de spruw infectie zich heeft verspreid, kan het een koorts veroorzaken.

•  Als u uw kind borstvoeding te geven, controleer je tepels. Een kind met spruw kan doorgeven aan haar moeder, waardoor je tepels te pijnlijk en rood zijn. Spruw kan ook leiden tot de tepels te verbranden tijdens de borstvoeding.

Hints

  • Zorg ervoor dat u niet te ruw bij een poging om de patches en stoten te vegen. Als je dat doet, kan het je kind meer ongemak veroorzaken.