Hoe te versterken Na een Hip Fracture

Hoe te versterken Na een Hip Fracture

Heupfracturen komen het meest voor bij ouderen. Als je ouder wordt, je lichaam verliest de botdichtheid dat uw botten sterk houdt, en broze botten zijn meer vatbaar voor fracturen. Heupfracturen zijn zelden te behandelen zonder operatie. Zelfs als je het geluk hebt om naar huis worden gestuurd zonder dat zij invasieve chirurgie, je moet nog steeds een goede verzorging van je lichaam. Uw doel moet zijn om te genezen, terwijl het versterken van uw lichaam voldoende om toekomstige heupproblemen voorkomen.

Instructies

•  Zorg voor voldoende rust. Of uw heupfractuur een operatie nodig is of niet, de rest is nog steeds van vitaal belang voor je herstel. Gaan over uw dagelijkse activiteiten, zonder druk uit te oefenen op je heup en verergert het probleem kan onmogelijk zijn. Zonder voldoende rust, loop je het risico van verdere schade aan uw heup.

•  Neem je pijn medicatie als dat nodig is. Probeer niet om het moeilijk uit en lijden door eventuele pijn die je hebt na een heupfractuur. Pijn wijst je lichaam en kan het genezingsproces belemmeren. Pijnmedicatie is aan u voorgeschreven om dit te voorkomen. Volg de instructies van uw arts bij het nemen van pijnstillers, en waarschuwt hem om het even welke bijwerkingen merk je.

•  Eet calcium-rijke voedingsmiddelen. Calcium helpt versterken van botten en osteoporose te voorkomen. Na een heupfractuur, is het noodzakelijk dat u uw botten de mineralen die ze nodig hebben zo sterk mogelijk te zijn te geven. Calcium is te vinden in melk, kaas, yoghurt en donkergroene bladgroenten zoals spinazie en raapstelen.

•  Geniet van wat zonlicht zodra je bent fysiek in staat. Blootstelling aan zonlicht verhoogt uw vitamine D-spiegel. Zonder voldoende hoeveelheden vitamine D, zal je problemen opvangen van de calcium die u ontvangt van uw voedsel te hebben. Zonlicht heeft de toegevoegde bonus van het stimuleren van uw serotonine niveaus, die je stemming kunnen verbeteren.

•  Vraag uw arts om u te verwijzen naar fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan je leren elementaire oefeningen om je lichaam te versterken na een heupfractuur en verminderen uw totale hersteltijd. Deze oefeningen kunnen profiteren van uw heup en u helpen de mobiliteit te krijgen. Een bijkomend voordeel is dat een fysiotherapeut ook leert u oefeningen om thuis te doen lang na uw herstel.

•  Accepteer hulp van vrienden en familieleden. Hoewel je gefrustreerd dat je niet in staat om zo veel dingen te doen voor jezelf als je zou willen zijn, niet proberen te forceren. Uw fysieke mogelijkheden zal terugkeren in de tijd. Als anderen zijn bereid om te helpen uw herstel te bevorderen, laat ze. Je zal veel sterker op de lange termijn zijn als je niet hoeft te zorgen alleen te nemen van al uw dagelijkse behoeften. Te veel activiteit direct na je blessure je herstel tijd kan verlengen.