Hoe te verminderen pijn en zwelling in de voeten tijdens de zwangerschap

Pijn en zwelling in de voeten, enkels en benen tijdens de zwangerschap kan een vrouw ongelukkig maken. Afhankelijk van de ernst, kan het de kwaliteit van het leven van een zwangere vrouw van invloed zijn op een significante manier, die alles van thuis leven tot leven te werken. Hier zijn enkele tips die u kunt volgen om te helpen verlichten enkele van de veel voorkomende, maar zeer onaangename symptomen van de zwangerschap.

Instructies

•  Vraag uw arts om een recept voor compressie sokken. Compressie sokken zijn gemaakt om overtollig vocht uit je voeten en enkels te houden. Ze zijn beschikbaar in verschillende compressieniveaus. Sommige bieden een zeer lichte compressie, dat voelt als een strakke sok. Anderen zijn zeer stevig en strak en zijn moeilijk te verwijderen en zet op. Compressie sokken zijn beschikbaar over de toonbank en met een recept van uw arts.

•  Houd de voeten boven het niveau van het hart in rust verhoogd. Dit zal helpen om overtollig vocht uit je onderbenen, voeten en enkels.

•  Draag orthopedische schoenen te verlichten en te voorkomen dat pijn in de voet. Gezwollen voeten kan pijnlijk voeten geworden. Probeer de zwelling in de eerste plaats verhinderen; als sommige zwelling optreedt, dragen orthopedische, goed gevoerde schoenen. Het dragen van strakke, oncomfortabele schoenen gemaakt voor mode zal voet zwelling en pijn erger maken.

•  Pauzeer regelmatig tijdens de dag en gaan zitten. Naarmate je zwangerschap vordert, zoeken naar mogelijkheden om dingen gedaan terwijl u zit te krijgen. Dit kan betekenen minder werken of werken in het begin van de dag voor zwelling optreedt. Zwelling kunnen minder ernstig zijn in de ochtend, want je hebt liggen de hele nacht. Als er iets dat gedaan moet worden, probeer het gedaan te krijgen aan het begin van de dag om niet te verergeren het probleem.

•  Vermijd zoute voedingsmiddelen en verhoging wateropname. Het verhogen van inname van water moet niet alleen voorzien van water. Andere dranken hebben water in hen, maar wees voorzichtig om drankjes met cafeïne vermijden. Cafeïne is een diureticum dat werkt tegen het houden van uw lichaam gehydrateerd. De kleur van je urine is een goede indicator voor de vraag of u voldoende bent gehydrateerd. Uw urine moet zo duidelijk mogelijk zijn. Zo niet, meer drinken cafeïnevrije vloeistoffen.

•  Ga schoen winkelen in de richting van het einde van je zwangerschap. Aangezien het niet mogelijk is om de zwelling volledig te verminderen in je voeten, kan de beste oplossing zijn om grotere schoenen. Als je merkt dat het moeilijk is om je schoenen aan en uit te krijgen, overweeg dan om uw voeten gemeten voor een paar paar nieuwe, grotere schoenen.