Hoe te verlichten pijn van Plantaire Fasciitis

Hoe te verlichten pijn van Plantaire Fasciitis

Fasciitis plantaris is een aandoening van de voet die extreme pijn en ongemak kan veroorzaken. De dikke bindweefsel dat de boog van de voet ondersteunt ontstoken raakt als gevolg van dalende bogen, overmatig hardlopen of wandelen, obesitas, het lopen op een harde ondergrond, of slecht passende schoenen.

Ik heb last van deze aandoening al jaren. Hier zijn enkele tips op basis van advies van artsen en mijn eigen ervaring voor het verlichten van de pijn van Plantaire fasciitis en het voorkomen van toekomstige flare-ups.

Instructies

•  Rust is de belangrijkste manier om de pijn van Plantaire fasciitis verlichten. Blijf van je voeten voor een paar dagen, indien mogelijk. Vermijd overmatige wandelen of gewicht-dragende oefening.

•  Breng ijs aan de voet meerdere keren per dag, gedurende ten minste 10 minuten per sessie. De beste tijd is het eerste wat in de ochtend wanneer u voor het eerst uit bed te komen, wanneer de pijn is op zijn slechtst, omdat de plantaris Fasciia heeft ingekort en aangescherpt tijdens de nacht, wanneer je voet was ontspannen in een voorwaartse positie. Solliciteer ijs ook na het wandelen of sporten, en voor het slapen gaan.

•  De meest comfortabele en gemakkelijke manier om ijs van toepassing is om te zitten in een stoel of op een bank, met je voeten op de grond, zodat je knieën in een hoek van 90 graden. Plaats een zachte gel ice pack onder uw hiel en rust uw voet op het pakijs. Je kunt ook een fles water in de vriezer, en als het eenmaal vast bevroren is, rol je voet heen en weer over de fles om het ijs van toepassing zijn op uw voet.

•  Stretching zal ook helpen verlichten van de pijn. Ga op de grond met je benen recht voor je. Buig je voeten, en wikkel een handdoek, riem, riem, of een stuk touw rond de bal van je voeten en trek je voet terug naar je lichaam. U zal de rek voelt in je voet en in je hamstrings en kuiten.

•  U kunt dit ook doen hamstring en Achilles stretch door tegenover een muur en hang naar het zo dat je het gevoel een lichte stretch van je hiel en de achterkant van je benen.

•  Gebruik een tennisbal om uw hiel en de boog van je voet te masseren. Zitten in een stoel of op een bank met je voeten op de grond en je knieën gebogen in een hoek van 90 graden. Plaats een tennisbal onder je voet en rol deze voorzichtig heen rond in alle richtingen, het masseren van het weefsel.

•  Draag ondersteunende schoenen, en flip-flops te voorkomen. Podologen vaak noemen Plantaire fasciitis "flip-flop en vaatziekten."

•  Soms Plantaire fasciitis kan ontwikkelen tot een hielspoor (ook wel een hielspoor). Aangezien de Plantar Fasciia wegtrekt van het hielbeen, reageert het lichaam door het invullen van die ruimte door groeiende bot. Het resultaat is een scherpe, doorn-achtige hielspoor. De botspoor is het gevolg van de ontsteking, niet de oorzaak van de pijn. De sleutel tot verlichting van de pijn is het aanpakken van het ontstoken gebied van de Plantaire fasciitis.

•  Probeer deze truc. Schaf Hielspoor inserts sommige Scholl en gebruik ze in al uw schoenen. (Ze kosten ongeveer 7 dollar per paar.) Neem de schaar en knip een gat in het gebied van de hiel pad waar je pijn is het ergste. U krijgt een "donut" vormig gat in de hiel pad creëren. Dit gat wordt voorkomen dat de druk uit op de meest gevoelige plek, of hielspoor wordt gebracht, als je die hebt.

•  als de pijn voor een lange periode van tijd, of ernstig wordt, raadpleeg uw arts. Hij kan een anti-inflammatoire geneesmiddelen voorschrijven zoals cortison of prednison. Cortisone shots kan in de plantaris Fasciia worden gegeven voor onmiddellijke verlichting. Uw arts kan ook voorschrijven een spalk om te dragen 's nachts dat de voet in een gebogen positie houdt.

Hints

  • Rusten, icing, en het uitrekken van de Plantaire Fasciitis meestal brengt verlichting.
  • Je mag flare-ups voor de rest van je leven te hebben. Leer hoe u de pijn te voorkomen door het begrijpen van het ontstaan ​​van pijn, en het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen om pijn te voorkomen dat het erger wordt. (Beperking van lichaamsbeweging, enz.)
  • Als de pijn ernstig is, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.