Hoe te Tolosa-Hunt syndroom Symptomen Spot

Hoe te Tolosa-Hunt syndroom Symptomen Spot

Tolosa-Hunt syndroom manifesteert zich door een ontsteking in de holle sinus, gelegen achter de ogen. Zij initieert intense pijn in de ogen en beschadigde gezichtszenuwen evenals een superieure orbitale spleet ontsteking. Het treft zowel mannen als vrouwen gelijk en lijkt bij mensen ongeveer 20 jaar oud. Symptomen meestal beperkt tot een kant van het hoofd.

Instructies

•  Controleer de mate en de locatie van de pijn. De pijn vaak genaamd intense kan verlamming van de spieren dichtbij het oog veroorzaken. Dit symptoom verdwijnt meestal zonder medische interventie en kunnen terugkeren, willekeurig, op elk moment.

•  Let op andere tekenen en symptomen waaronder koorts, vermoeidheid, dubbelzien, duizeligheid, hoofdpijn en gewrichtspijn. Als een van deze symptomen zich voordoen, moet u contact opnemen met uw arts.

•  Let op de symptomen van hangende oogleden, voorhoofd tinteling en verdoving door de sinus ontsteking. Het onvermogen om oogbewegingen te controleren kan dubbel zicht en lichtgevoeligheid veroorzaken.

•  Zoek een arts die ervaring in de behandeling van neurologische aandoeningen heeft. Zorg ervoor dat u voorzien van volledige medische geschiedenis en informatie na overleg met uw arts. Deze informatie maakt een nauwkeurige beoordeling, behandelplan en follow-up.

•  Bereid je voor om een contrast-versterkte MRI ondergaan. Deze test kan uw arts om de ontsteking een "granuloom" indicatie van Tolosa-Hunt syndroom te zien. Deze reageert zeer goed op behandeling met corticosteroïden.

Hints

  • Als Tolosa-Hunt syndroom niet behandeld wordt, verlies van het gezichtsvermogen is een mogelijkheid.