Hoe te Tidal volume te verhogen

Hoe te Tidal volume te verhogen

Tidal volume is een percentage van de totale longcapaciteit. Het vertegenwoordigt de hoeveelheid lucht die ingeademd of uitgeademd door een persoon in rust. U kunt tidal volume te verhogen door middel van diepe ademhaling en door middel van oefening. Echter, niet alle verbruikte slagvolume lucht daadwerkelijk bijdraagt ​​aan de zuurstofvoorziening van lichaamsweefsels. Tidal volume mag niet de enige factor die gebruikt wordt om de hoeveelheid zuurstof die je lichaam krijgt bij elke ademhaling te schatten zijn.

Instructies

•  Neem langzaam en diep adem. De totale hoeveelheid lucht die de longen kan houden is "totale longcapaciteit." Genaamd Totale longcapaciteit voor mannen is ongeveer 6000 milliliter en voor vrouwen is ongeveer 4200 milliliter. Tidal volume is een klein percentage van de totale longcapaciteit - ongeveer 500 milliliter in zowel mannen als vrouwen. U kunt tidal volume tot ongeveer 1000 milliliter te verhogen door diepe ademhaling, ongeveer 10 ademhalingen per minuut. Gemiddelde ademhaling ongeveer 12 tot 20 ademhalingen per minuut.

•  Verhoog tidal volume met lichaamsbeweging. Het lichaam compenseert werkende spieren 'verhoogd zuurstofgebruik door stapsgewijs upping ademvolume en ademhalingsfrequentie. Het ademvolume wordt versterkt door middel van andere respiratoire volumes in de longen. Twee volumes - de expiratoire reserve volume en inspiratoire reserve volume - bevatten lucht die normaal niet wordt ingeademd of verdreven tijdens een reguliere adem. Deze reserve volumes worden getekend op tijdens rust door middel van geforceerde inademing of uitademing. Tidal volume keert terug naar normaal als de oefening is voltooid.

•  Handhaving zelfs ademhalen. Niet hyperventileren om tidal volume te verhogen. Hyperventileren is snel, oppervlakkige ademhaling. Dit vermindert het ademvolume en kunnen leiden tot ontoereikende gasuitwisseling. Onvoldoende hoeveelheden zuurstof kan leiden tot verminderde hersenfunctie en dood.

Hints

  • Heeft tidal volume met het niveau van de zuurstofvoorziening van lichaamsweefsels niet verwarren. Niet alle van de lucht ademde tijdens het inhaleren gaat diep in de longblaasjes waar de gasuitwisseling plaatsvindt. Een deel van de lucht in de keelholte, bronchiën en luchtpijp. Dit is de zogenaamde "anatomische dode ruimte." Dode ruimte vertegenwoordigt ongeveer 150 ml ademvolume en constant is in elk afzonderlijk, onafhankelijk van de snelheid of de kwaliteit van de ademhaling. Het verschil tussen het ademvolume en dode ruimte kan een goede schatting van hoe effectief elke ademhaling is in zuurstof lichaamsweefsels bieden. Ademhaling bij een normale snelheid en diepte is slechts ongeveer 70 procent effectief. Diepe ademhaling ongeveer 85 procent effectief in het verschaffen van zuurstof aan het lichaam. Daarentegen hyperventilating produceert een ademvolume van ongeveer 250 ml, die de helft van de hoeveelheid ingeademde lucht gedurende rustig ademhalen. Hyperventilatie een ineffectieve vorm van ademhaling en slechts ongeveer 40 procent effectief in het leveren van zuurstof aan de weefsels.