Hoe te testen voor Non-Hodgkin lymfoom

Non-Hodgkin lymfoom is een grote groepen van verschillende soorten kanker die invloed kunnen hebben vele gebieden van het lichaam. Non-Hodgkin-lymfoom ontstaat in iemands lymfestelsel en dat kan verspreiden als de tumoren te ontwikkelen. De symptomen, zoals koorts, gezwollen lymfeklieren, gewichtsverlies, vermoeidheid en pijn in de borst kan typisch verwarren met andere ziekten en de persoon zal uitgebreide testen nodig om een ​​definitieve diagnose te ontvangen.

Instructies

•  Maak een afspraak met uw arts. Voorafgaand aan het opzetten van de tests voor non-Hodgkin-lymfoom, zal hij een lichamelijk onderzoek uit te voeren en krijg je medische geschiedenis om uw risicofactoren te bepalen.

•  Onderga een reeks van bloedonderzoek. De bloedonderzoeken worden meestal gebruikt om andere oorzaken van de symptomen, zoals een virus, infectie of andere soort medische aandoening.

•  Stel verschillende types van X-stralen. Als onderdeel van uw diagnose, zal uw arts nodig dat u een CT-scan en PET-scan. Een CT-scan zal X-ray verschillende delen van je lichaam, met inbegrip van uw borst en hoofd om te zoeken naar tumoren. Een PET-scan wordt de injectie van een radioactieve kleurstof te betrekken in het lichaam en vervolgens een scan om te zoeken naar extra tumoren. Een botscan kan ook worden gedaan met elk bot veranderingen die kunnen plaatsvinden als gevolg van het lymfoom te monitoren.

•  Laat uw arts om een biopsie te nemen van uw lymfeklieren. Als ze vermoedt dat je wel non-Hodgkin-lymfoom, zal ze weefsel biopsie van uw lymfeklieren. De biopsie opnieuw het laboratorium worden gestuurd om de aanwezigheid van non-Hodgkin lymfoom en de ernst van de kanker te bepalen.

•  Verwachten een beenmergpunctie uitgevoerd ook. Na de biopsie van de lymfeklieren, zal een arts waarschijnlijk bestel een biopsie van het beenmerg of de kanker aanwezig is daar.