Hoe te testen voor leverproblemen

De lever is een orgaan in de buik, maar het dient niet alleen een digestief rol. Afgezien van haar verantwoordelijkheid om te helpen verteren van voedsel en voedingsstoffen op te slaan, het zuivert ook het bloed van giftige chemicaliën en herstelt de energie.

Volgens gegevens verzameld door het National Center for Health Statistics, de Amerikaanse Lever Stichting, en de United Network for Organ Sharing (UNOS), 27.000 mensen in de VS jaarlijks sterven aan lever-gerelateerde problemen.

Er zijn drie manieren artsen testen voor leverproblemen: laboratorium bloedonderzoek, beeldvormend onderzoek en een procedurele leverbiopsie.

Instructies

Bloedtesten

•  Heeft uw arts een monster van uw bloed te testen op de albumine niveau. De lever produceert dit eiwit, dus als de albumine lager is dan normaal, (minder dan 3,5 g / dl), kan dat betekenen dat u een chronische leverziekte.

•  De arts zal uw bilirubine niveau uit hetzelfde bloedmonster controleren. Bilirubine wordt geproduceerd door de lever en vrijgelaten in de gal, dus als het in hoge concentratie in het bloed is, betekent dit dat bilirubine is vol in de bloedbaan. Dit geeft aan dat uw lever niet goed werkt of dat de galstroom wordt belemmerd.

•  Controleer je bloedbeeld. Er kan een lager aantal rode bloedcellen zijn als u een leverziekte heeft.

•  Controleer je alkaline fosfaat niveau. De lever heeft een hoge concentratie van alkalisch fosfaat weefsels, dus als er een hoge concentratie van deze mineralen in het bloed, kan dit betekenen dat er laesies in de lever.

•  Laat uw arts controleren aspartaat transaminas, alaninetransaminase, aminotransferases en lactaatdehydrogenase niveaus. Deze enzymen zijn aanwezig in grotere hoeveelheden in de bloedbaan wanneer er beschadigde levercellen.

•  Heeft uw arts testen hoe lang het duurt voor je bloed te stollen door een protrombinetijdtest (PT). Bloedstolling vereist vitamine K en een lever geproduceerd eiwit, dus als het te lang duurt voor je bloed om te stollen, geeft dit aan uw lever mogelijk niet goed functioneren.

Imaging Tests

•  Zie een echografie technicus om een echografie-test gedaan. De test maakt gebruik van geluidsgolven om een ​​beeld van de lever produceren. De technicus zal gel op uw buik en vegen een transducer langs je huid om te zien of het bloed stroomt door schepen van het orgel naar behoren en zien of het orgel zelf is intact.

•  Vraag uw arts om een magnetische resonantie beeldvorming (MRI) van de lever. U zult op een bed dat zal glijden in een cilindrische buis die foto's van je lever met behulp van radiogolven en magnetische velden neemt worden geplaatst.

•  Laat uw arts het uitvoeren van een computertomografie (CT) scan van uw lever. De test zal momentopnamen van cross-sectionele "plakken" van de lever als je op bed liggen, dat door middel van een ronde buis passeert nemen. De foto zal uw arts om tekenen van leverschade zien.

Leverbiopsie

•  De arts kan voor het eerst uitvoeren van een echografie of een CT-scan om te injecteren op de juiste locatie.

•  Ga op je rug liggen met je rechterhand rustend boven je hoofd.

•  De arts zal een plaatselijke verdoving om de huid te verdoven voordat indringende het dieper te beheren. In sommige gevallen kan de arts een kalmeringsmiddel of verdoving intraveneus.

•  De arts zal een biopsie naald door de huid te injecteren in de lever om een weefselmonster te verkrijgen.

•  De arts zal het weefselmonster door een microscoop te onderzoeken en de resultaten delen met jullie.

Hints

  • Patiënten met een pacemaker moeten niet over een MRI gedaan. Geen metalen voorwerpen moeten gaan door de MRI-scanner. Tijdens een biopsie, moet de patiënt de ademhaling instructies van uw arts nauwkeurig te volgen. Na een biopsie, moeten patiënten worden gecontroleerd als ze blijven op hun rug voor twee tot vier uur na de ingreep te liggen. Artsen moeten ervoor zorgen dat de patiënten niet overmatig bloeden. De biospy is bekend dat ongemak voor 25 procent van de patiënten die de procedure ondergaat. Artsen moeten beperken of te monitoren gebruik van aspirine, ibuprofen, bloedverdunners, medicijnen voor hoge bloeddruk, diabetes medicijnen, antidepressiva, antibiotica, astma medicijnen en / of voedingssupplementen voor en na de biopsie procedure van de patiënt.