Hoe te testen voor endometriumkanker Na Ablation

Volgens de Mayo Clinic, endometriumkanker, een vrij voorkomende vorm van kanker, is er een die begint in het slijmvlies van de baarmoeder van een vrouw, wat leidt tot symptomen zoals vaginaal bloeden, abnormale vaginale afscheiding, gelokaliseerde pijn in de heupen en het bekken, gewichtsverlies en eventuele pijn die optreedt tijdens het vrijen. Een ablatie is een procedure die de bekleding van de baarmoeder, gebruikt om afleveringen van bijzonder zware vaginale bloeden onder controle vernietigt. Hoewel kanker detectie moeilijker na ablatie, is het nog mogelijk.

Instructies

Testing for Cancer Na een ablatie

•  Overweeg weergavetests een vrij invasieve werkwijze voor het detecteren van afwijkingen in de baarmoeder verschaffen. Volgens de American Cancer Society, de weergavetests meest gebruikt voor het detecteren Endometrial omvatten een echo (gebruik van geluidsgolven een interne beeld van het lichaam te maken), cystoscopie of proctoscopy (gebruik van een verlicht buis ingebracht in het lichaam te detecteren kanker wanneer wordt verdacht van spread), computertomografie (X-stralen gebruikt om een ​​beeld van de baarmoeder) of een MRI (magnetische golven gebruikt om beeld de binnenkant van het lichaam) te creëren. Deze tests kunnen een idee of er een voorwaarde dat verdere, meer invasieve, testen zou rechtvaardigen bieden.

•  Beschouw bloedtesten in samenhang met genoemde minimaal invasieve procedures een beter beeld of kanker aanwezig in de uterus is voorzien. De belangrijkste bloedonderzoek te overwegen heet de CA125 test. CA125 is een chemische stof die in het bloed van vele soorten endometriale kanker. Echter, je moet weten dat niet alle soorten endometriumkankers los deze chemische stof, dus een schone factuur van de gezondheid van uw bloedtest niet onomstotelijk zeggen dat kanker niet aanwezig is, dat is waarom het alleen dient te worden gebruikt in combinatie met andere testmethoden .

•  Overweeg invasieve detectiemethoden, zoals een baarmoeder biopsie om een definitief antwoord te geven op de vraag of endometriumkanker bestaat na een ablatie. Tijdens een biopsie, zal de arts Schraap een klein deel van de cellen van de baarmoeder voor laboratoriumtests. Hoewel het ablatie het moeilijker endometrial kanker vroeg detecteren zal dit nog steeds een levensvatbare test zich dus individuen, maar het mag niet worden gebruikt als enige welbepaalde of kanker aanwezig is. Gebruik altijd een combinatie van de drie genoemde het laatste woord te geven over de vraag of endometriumkanker voorkomt bij personen die een ablatie hebben gehad is methoden.