Hoe te testen voor de schade aan de oogzenuw

De oogzenuw is een streng van weefsel die tussen het oog en de hersenen. Het bestaat uit miljoenen cellen belast met het vastleggen van de elektrische impulsen van het netvlies en dragen naar de hersenen voor interpretatie. Wanneer er te veel van de storing zenuwcellen, het resulteert in schade aan de oogzenuw. Verschillende zaken kunnen leiden daartoe, en elk van hen vereisen tests voor identificatiedoeleinden.

Instructies

•  Ga na of schade aan de oogzenuw loopt in je gezin. Hier krijg je een volledige medische geschiedenis van je ouders, grootouders, broers en zussen. Dit zal uw arts helpen om te zoeken naar mogelijke verbanden tussen erfelijkheid en schade aan de oogzenuw.

•  Let op symptomen van schade aan de oogzenuw. Deze omvatten verduistering of dimmen van licht en een verminderd gezichtsveld. Sommige mensen zullen ook niet in staat om uit te maken van de details van objecten die ze bekijken.

•  Vraag om een oogonderzoek te bepalen of schade aan de oogzenuw aanwezig zou kunnen zijn. Zo ja, over te gaan tot een of meer van de volgende tests kunnen helpen bepalen de specifieke oorzaak.

Mogelijke oorzaken van schade aan de oogzenuw omvatten hersentumor, glaucoom, methanol vergiftiging, multiple sclerose, neuritis optica, orbitaal een lymfoom, papiloedeem, hypofyse kanker, beroerte of temporale arteritis. Het kan ook tot stand komen door de inname van giftige stoffen, optische neuropathie, straling en trauma.

•  Indienen bij tonometrie testen om het bedrag van de intra-oculaire druk te meten. Dit kan gedaan worden door applanatie tonometrie; elektronische identation tonometrie; pneumotonometry; of Schiotz tonometrie. Elk maakt gebruik van een mechanisme te vlakken het hoornvlies voor drukmeting.

•  Ga voor polarimetrie laser meting om eventuele wijzigingen in de richting van het licht groepering binnen de zenuwen van het oog te identificeren. De hoeveelheid verandering bepaalt vaak de dikte van retinale vezel, die kan worden gerelateerd aan optische zenuwschade.

•  Indienen bij optische coherentie tomografie (OCT). Het maakt gebruik van een laser om de vertraging tussen het optreden van lichtreflectie en de impact ervan op het netvlies te meten. Het bepaalt de dikte van de zenuwvezel, die weer aangegeven hoe lang het duurt licht te dringen door het weefsel.

•  Probeer Heidelberg retina tomography (HRT). Het gebruikt een laser om te kijken naar het oppervlak van de optische zenuw. Die kunnen helpen bij het identificeren, zelfs de kleinste veranderingen op het oppervlak, die het begin van zenuwbeschadiging kan inluiden.

•  Bepaal hoeveel perifere zicht is verloren gegaan door de korte golflengte testen. Dit is een van de eerste indicatoren glaucoom aanwezig kunnen zijn en derhalve voorkomen oogzenuwbeschadiging voordat deze plaatsvindt.

•  Bepaal visual evoked potential (VEP). Het identificeert de snelheid waarmee zenuw transmissie langs de optische zenuw worden geleverd. Het helpt om gevallen van neuritis optica identificeren.

Hints

  • Schade aan de oogzenuw kan niet worden teruggedraaid. Het moet worden gevangen op de voorkant al te veel schade optreedt.