Hoe te testen voor Cystic Fibrosis Als Zwangere

Hoe te testen voor Cystic Fibrosis Als Zwangere

Cystic fibrosis is een erfelijke aandoening waarbij het slijm geproduceerd door het lichaam kan veel dikker dan normaal en zeer stick. De buitengewoon dik slijm in het lichaam bedekt de passages van de longen en remt de pancreas van normaal functioneren. Cystische fibrose leidt tot gevaarlijke longinfecties en problemen af ​​te breken voedsel, die vooral gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen en hun foetussen.

Instructies

Test voor Cystic Fibrosis bij zwangere vrouwen

•  Heeft u een regelmatige check-ups tijdens je zwangerschap. Cystic fibrosis blokkeert enzymen in het lichaam van het afbreken van voedsel, waardoor het niet in staat om voedingsstoffen goed te absorberen. Zwangere vrouwen met cystische fibrose mogelijk niet in staat om hun baby te voorzien van voldoende voedingsstoffen en weer slechte gewichtstoename als gevolg.

•  Kijk voor hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid en terugkerende infecties in de longen. Dit zijn de meest voorkomende symptomen van cystic fibrosis. Als u deze symptomen samen met uw onvermogen om gewichtstoename tijdens de zwangerschap, hoewel je normaal eten bent opmerken, ga dan met uw arts meteen.

•  Onderga carrier testen van een geneticus. Genetische testen op dragerschap kan waarschuwen die met het defecte gen dat taaislijmziekte veroorzaakt voor de aanwezigheid, zodat ze de kans op overdracht van de ziekte aan hun kinderen kunnen begrijpen. Genetische testen op dragerschap is een aanrader voor alle aanstaande moeders, vooral die met een familiegeschiedenis van cystische fibrose.

•  krijg je een zweettest uitgevoerd bij een aangewezen taaislijmziekte zorginstelling. Dit is de beste test om te doen als je zwanger bent, omdat het niet-invasief. Een arts zal de hoeveelheid zout geconcentreerd in het bloed te meten. Zeer hoge zoutconcentraties zijn indicatief van cystische fibrose.

•  test voor mucoviscidose tijdens de elfde week als u zwanger bent. Tijdens deze week, kunnen de artsen een test heet een vlokkentest, ook wel bekend als een CVS beheren. In deze test, artsen verwijderen van een klein stukje van de placenta van de moeder te testen op tekenen van cystic fibrosis.

•  Test voor cystic fibrosis in de zestiende week nadat je zwanger van een routine vruchtwaterpunctie worden. De meeste vrouwen kennen dit vaker procedure omvat het verwijderen van sommige van de fluïda rondom de foetus met een naald.

Hints

  • Ken uw kans op het doorgeven van deze zeer ernstige aandoening, vooral als beide ouders het CF-gen. Als beide ouders drager zijn van hun nakomelingen hebben een 1 op 4 kans die het gen en het hebben van CF, een 1 op 4 kans van het niet uitvoeren van het gen en niet met CF en een 1 op 2 kans die het gen, maar niet ontwikkelen CF.