Hoe te tekenen van angst bij kinderen herkennen

Hoe te tekenen van angst bij kinderen herkennen

Jeugd en jongeren depressief worden, net als volwassenen, dus het is belangrijk om tekenen van angst te herkennen. Angst bij kinderen komt voor bij ongeveer dertien procent van de jongeren tijdens hun tienerjaren. De meeste jongeren weten niet hoe om hulp te vragen of weten hoe om te gaan met stress. Kinderen hebben ook de neiging om anders te reageren dan volwassenen als depressief. Kijk voor deze tekenen van angst bij kinderen.

Instructies

•  Kijk voor angst bij kinderen na stressvolle gebeurtenissen. Vele malen angst bij kinderen optreedt na een stressvolle gebeurtenis zoals het verplaatsen, het eerst naar school, of een sterfgeval in een familielid of een goede vriend. Kijk voor lichamelijke klachten in uw zoon of dochter, zoals hoofdpijn, braken, diarree, buikpijn, en spierpijn. Er kunnen ook andere algemene lichamelijke klachten. Wees voorzichtig. Hoewel deze symptomen kunnen worden toegeschreven aan symptomen van angst, kunnen zij ook echte fysieke omstandigheden.

•  Let op tekenen van angst in de jeugd of adolescenten zoals het isoleren, rusteloosheid, prikkelbaarheid, moeite met concentreren, en vermoeidheid. Een kind of tiener kan beginnen vermijden van plaatsen die brengen op slechte gevoelens. Een daling van de belangstelling voor sociale activiteiten, school, en vriendschappen kunnen symptomen van angst bij kinderen. Als deze symptomen zijn persistent, kan uw kind lijdt aan een psychische stoornis als een fobie, GAD, obsessief-compulsieve stoornis, of paniekaanvallen, dus het is belangrijk waakzaam te zijn en de juiste hulp te vinden.

•  Kennisgeving overmatige verlegenheid. Als uw zoon of dochter is extreem verlegen en weigert met andere dan naaste familieleden of vrienden te praten met mensen, kan hij of zij lijdt aan selectief mutisme. Deze aandoening wordt vaak over het hoofd gezien in de jeugd.

•  Kijk voor de lange termijn symptomen. Angst bij kinderen zal meestal meer dan een incidentele gebeurtenis zijn. Als er tekenen van angst zijn hardnekkig, vooral als ze duren dan zes maanden, een psychiater die gespecialiseerd is in angst bij kinderen.

Hints

  • Een kind of tiener zal waarschijnlijk praten over zijn of haar gevoelens van angst, zolang het zich veilig voelt om dit te doen zonder gevoelens van vernedering, schaamte, of bestraffing.
  • Als u vermoedt dat uw kind lijdt aan angst, zorg ervoor om hem of haar naar een psycholoog die gespecialiseerd is in de kinder- en jeugdpsychiatrie.