Hoe te Tegendruk berekenen

Tegendruk verwijst naar de uitgeoefende kracht op een vloeistof zich door een gesloten systeem, zoals een pijp of slang die ervoor zorgt dat vertragen, gewoonlijk door een obstakel zoals een bocht in de buis. Het is eigenlijk een druk op alle. Berekenen het gaat om het gebruik van de tweede wet van Newton van Motie, die stelt dat de tegendruk is gelijk aan de verandering in de dynamiek van een vloeistof. Dit betekent dat om tegendruk te berekenen moet je de snelheid van de dynamiek kennen als je water binnenkomt en verlaat uw systeem.

Instructies

•  Bepaal het massadebiet van het fluïdum als het binnenkomt en verlaat een gedeelte van massieve stang wanneer een obstakel voordoet, zoals een bocht. Het massadebiet is het gewicht van het water ten opzichte van de tijd. Bijvoorbeeld 5 kg / s is de massastroom van water dat in uw leidingen tegen een tarief van vijf kilo per seconde.

•  Zoek de snelheid van het water als het binnenkomt en verlaat uw systeem. Met andere woorden, hoe snel was het water bewegen op twee punten in het systeem.

•  Vergelijk de twee getallen met elkaar. U zou een verandering in de stroomsnelheid, de snelheid, of beide zien. Deze verandering in waarde betekent de aanwezigheid van een kracht belemmeren van de stroming van het fluïdum.

•  Zet je eenheden zodat elk massadebiet is in kilogram per seconde en elke snelheid in meters per seconde. Dit zal u toelaten om uw antwoord in Newton, dat is de eenheid die tegendruk meet vinden.

•  Stel uw vergelijking. De tegendruk is gelijk aan het massadebiet van het fluïdum dat het systeem keer de snelheid van het fluïdum dat het systeem min de massadebiet van het fluïdum het systeem keer de snelheid van het fluïdum verlaat het systeem verlaten. Dus, met tegendruk gedefinieerd als P terwijl massadebiet wordt gedefinieerd als m en snelheid wordt gedefinieerd als v, zou de vergelijking uitzien

P = mv (invoeren) -MV (verlaten).

•  Trek de waarden van de massastroom maal de snelheid aan elk uiteinde van het systeem om de tegendruk in Newton vinden. Een Newton is een kilogram keer een meter per seconde in het kwadraat. Dit is uw tegendruk.