Hoe te Tape de Patellofemoraal

Hoe te Tape de Patellofemoraal

Patellofemorale taping is een veel gebruikte methode voor het verlichten van patellofemorale pijn, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe deze methode werkt. Patellofemorale pijn is een term die wordt gebruikt om pijn te beschrijven aan de voorzijde van de knie waarvan de oorzaak onbekend is. De McConnell methode voor het patellofemorale taping is ontwikkeld door Jenny McConnell in 1984 en is gemaakt om over te stappen en de patella of knieschijf op de femur of dijbeen stabiliseren.

Instructies

•  Laat de patiënt vast te stellen op hun rug met de knieën gebogen. Rol de handdoek en plaats onder de gebogen knie. Vraag de patiënt om hun benen te ontspannen.

•  Snijd een 6 inch stukje sporttape en plaats een uiteinde over de buitenrand van de knieschijf. Houd je duim op de band om ervoor zorgen dat het niet afglijden van de huid als je de duim te gebruiken om voorzichtig op de knieschijf naar het binnenste deel van het been. Tegelijkertijd, gebruikt de rest van de hand om de huid duwen aan de binnenkant van de knie in de tegengestelde richting als de duwen de knie.

•  Pak het vrije einde van de band met uw vrije hand en trek hem over en ging over de knieschijf en de huid. Herhaal stappen 1-3 om de gewenste hoeveelheid kniesteun bereiken.