Hoe te Take Lithium

Lithium wordt gebruikt om de symptomen van manische depressie, bipolaire of depressieve stoornissen. Symptomen kunnen woede, agressie, slecht oordeel, hyperactiviteit, snelde spraak en een vermindering van de noodzaak sleep.It beïnvloedt ook hoe natrium door de zenuw- en spiercellen in het lichaam beweegt. Natrium is betrokken bij hoe opgewonden krijgt het lichaam. Lithium kan die opwinding kalmeren. Effecten lithium beginnen meestal binnen een week na het begin van de behandeling, en het volledige effect is kennisgeving door twee tot drie weken. Er zijn aanwijzingen van een persoon nodig heeft om te volgen bij het nemen van lithium.

Instructies

Hoe te Take Lithium

•  Obey recept richtingen. Neem lithium precies de manier waarop de arts voorgeschreven. Stel de lithium niet nemen meer bedragen dan de voorgeschreven arts. Gebruik het geneesmiddel niet meer na het moment dat de dokter zei te stoppen met lithium. Ga naar de dokter als de doses nodig heeft om te veranderen. Als de arts het ermee eens, maar dan moet je een andere dosis van lithium gebruiken.

•  Slik de pil geheel. Geen pauze, pletten of kauwen de lithium. Dit zou resulteren in een persoon om blootgesteld te veel lithium tegelijk. Als de pil slikte, zou het geneesmiddel geleidelijk worden vrijgegeven in het lichaam van de persoon. Als iemand een vloeibare vorm van lithium, gebruikt een maatbeker of lepel om het juiste doses meten. Een apotheker moet een meetinrichting voor geneeskunde.

•  Drink veel vocht. Lithium kan leiden tot uitdroging. Extra vocht zal helpen goed te maken voor de uitdroging. Bij warm weer of na zware lichamelijke inspanning, drink veel water van het krijgen uitgedroogd te houden.

•  Houd lithium bij kamertemperatuur. Heeft lithium in een plaats die is te warm niet te verlaten, zoals een hete auto of een niet-airconditioning huis tijdens de zomer.

•  Als u zwanger wordt, raadpleeg dan uw arts als u gebruik maakt van lithium. De arts zal beslissen of u moet doorgaan met lithium of niet te gebruiken. Uw doses zouden moeten worden aangepast. Lithium kan schade veroorzaken bij een ongeboren baby, daarom is het noodzakelijk dat u contact op met uw arts als u zwanger wordt.

Hints

  • Gebruik lithium niet als u allergisch bent.
  • Voordat u lithium nemen, laat de arts weten als u een nierziekte, hart-en vaatziekten of andere medische aandoeningen.
  • Ook contact op met uw arts als u bijwerkingen aan lithium. Deze bijwerkingen zijn onder andere ademhalingsproblemen, licht gevoel in het hoofd, extreme dorst, hallucinaties, zwelling van het gezicht en rusteloze spierbewegingen.
  • Vertel uw arts als u andere medicijnen naast lithium. Deze andere medicijnen misschien niet goed reageren met lithium.